sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kotona vieraissa

Miten lätkän seuraaminen TVstä on muuttunut viimevuosina? Entä miltä näyttää tulevaisuus?

Joskus kymmenisen vuotta sitten asuessani Oulussa paikallinen TV-kanava toteutti tempauksen, mikä tarjosi fanille aivan uuden ulottuvuuden kärppäpelien seuraamiseen: kanava näytti Oulun alueella Kärppien vieraspelit (muistaakseni) Radio Megan selostamana. Kaikki tämä maksua vastaan, tietenkin. Palvelun hintaa en muista ja kokeilu taisi jäädä yhden kauden (oliko edes kokonainen kausi?) mittaiseksi, mutta se antoi viitettä siitä, mihin jääkiekon seuraaminen maksuTV:n kautta on onneksi mennyt -ja missä se toivottavasti myös pysyy. Kehitystäkin saa toki tapahtua....
Oululaisten kokeilun jälkeen meni kuitenkin useita vuosia, jolloin ainoa mahdollisuus nähdä SM-Liigaa omassa televisiossa oli sunnuntain Hockey Night -ohjelma. Sunnuntai oli näin jälkeenpäin ajateltuna hieman hassu päivä katsella lätkää, mutta luulisin sen olleen ainoa viikonpäivä jonka ohjelmistoon peli oli helpointa sijoittaa sotkematta esimerkiksi Salkkarien aikataulua. Sama ohjelma seurasi myös pudotuspelit ja finaalit, mitkä tietenkin tuli seurattua.
SE oranssi takki Tampereen jääkiekkomuseossa. Etualalla aito studion pöytä.
Hockey Nightia seurasi pitkä vaihe, jolloin tärkein kanavani Pelicansin pelien seuraamiseen, aina toissakevääseen asti, oli lahtelainen Radio Voima. Paikallisradiossa on se hyvä puoli että se, no, on paikallinen. Turkoosi. Kun Ili Varmavuo selostaa vieraspeliä tietää olevansa oikealla kanavalla! Samaan aikaan TV-puolella vallitsi -ja vallitsee edelleen- hieman sekava tilanne, jossa pelejä näki usealta eri kanavalta. En muista enää tarkkaa kuviota, mutta joskus yksittäisiä pelejä näytettiin ihan ilmaiselta Neloselta, kunnes URHOtv astui mukaan kuvoihin. Ajatus oli kaunis, mutta kun kanava näytti kaudessa ehkä muutaman Pelicansin pelin, ei minulle tullut mieleenkään hankkia sitä. Miksi olisin katsonut Tappara-Saipaa kun Radio Voimalla meni suorana Kalpa-Pelicans?

Sitten Sonera räjäytti potin URHOtv TOTALilla. Turkosi sydämeni kiljui hetken riemusta mahdollisuudesta nähdä Pelicansin koti- ja vieraspelit suorina, mutta vain hetken, kunnes tajusin etten saanut kyseistä palvelua itselleni. Sen jälkeen otti päähän ja rutosti. Ratkaisu: muutto. Nyt näkyy! Ja onneksi tilanne vallitisi jo loistavasti menneellä viimekaudellakin. Hei-hei Radio Voima -no ei vaiskaan, kuuntelen sieltä yhä ottelun jälkipuinnit sekä voittopelin jälkeisen We're gonna winnin, silloin kun se soitetaan.

TV ei tietenkään korvaa paikanpäällä olevaa tunnelmaa, mutta olen ollut erittäin tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen. Ja käyn yhä Isku Areenallakin. MaksuTV ei ole ilmainen, mutta tässä sisältö palvelee lätkäfania niin hyvin, että maksan siitä mielelläni. Ainoa miinus tämänhetkisessä tilanteessa on oikeuksien jakautuminen kahdelle eri kanavalle, mutta hankkimalla molemmat saa koko kauden kotikatsomoon.

Mitä sitten jatkossa? Ensi syksystä lähtien SM-Liigan kaikkien pelin oikeudet ovat Nelosella, mikä kuulostaa loistavalta. Lopullisen arvion teen sitten kun tiedän mitä he tarjoavat. Etukäteen ajateltuna Neloselta olisi äärimmäisen hölmö veto lähteä tarjoamaan nykyistä huonompaa palvelua, eli jokaisen matsin televisioimista suorana, mutta mistä sitä tietää ennen kuin tietää. Oma toiveeni on, että saatavilla olisi pelkkää lätkää näyttävä paketti, esimerkiksi kausikortti, jollaista on myyty URHOtv TOTALissa tälle kaudelle. Joku 100-150e koko kaudesta ei olisi yhtään paha hinta. Mutta tässä minulla ei ole sananvaltaa, joten odotellessa aioin käydä kotona vieraissa niin Oulussa, Tampereella, Kuopiossa, Helsingissä, Espoossa, Lappeenrannssa, Turussa, Porissa, Raumalla, Jyväskylässä kuin Hämeenlinnassakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.