sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Jättivillatakki

Halusin hieman isomman villatakin, sellaisen mikä päällä voi pakkasiltana linnoittautua sohvalle katselemaan peliä tai lukemaan hyvää kirjaa. Sopiva ohjekin löytyi jo vuodentakaisesta Novitan lehdestä, mutten innostunut sillä hetkellä myynnissä olleista isoveljen väreistä, lehdessä tämä on toteutettu vaaleanpunaisena. Odotin... Ja odotus palkittiin tänä syksynä, kun myyntiin tuli ihana keltavihreä sävy. Langan hankkiminen oli oma härdellisinsä, sillä yhdessäkään kaupassa ei ollut kerralla hyllyssä 13 kerää samaa väriä. Sinkoiltuani kaupasta toiseen sain tarvittavan määrän hankittua. Ja eikun neulomaan!
Novita Talvi 2011, suunnittelija Lea Petäjä. Lanka: Isoveli. Napit: Neppinappi, Lahti.
Sama kuvio on myös takin takana.
Takki on nyörejä ja nappeja lukuunottamatta tehty ohjeen mukaan. Nappeja laitoin ohjeen kahdeksan sijaan yhdeksän kappaletta. Kaulukseen ja vyötärölle laitettava nyöri on ohjeessa semmoinen kieritetty nyöri, mutta tein nämä letittämällä yhdeksän langanpätkää. Letit on ommeltu kiinni kaulukseen. Vyötä varten virkkasin sivusaumoihin pienet lenkit, enkä pujottanut nyöriä neuleeseen kuten ohjeessa kehoitetaan. Neuloessa isoimman haasteen aiheutti takin koko, eli tätä ei ihan parissa viikossa tehty. Kuviot ovat oikein- ja nurinsilmukoita sekä helppoa palmikkoa.

Tämä villatakki on aivan ihana, se on lämmin ja herkullisen värinen, muttamuttamutta: se on JÄTTIKOKOINEN! Kuva ei oikein kerro takin todellista kokoa. Haluan hihojen peittävän ranteet kunnolla, joten neulon niihin aina ohjeeseen nähden pari ylimääräistä senttiä. Tämän takin hihat ovatkin sitten niin pitkät, että resorin saa kääntää kokonaan, jotta ne ovat sopivan pituiset kun takin pukee päälle. Hihat ovat niin leveät, että niihin mahtuisi viisi kättä. Helma ulottuu polvien alapuolelle. Leveyssuunnassakin on reilusti tilaa. Tekovaiheessa takki ei näyttänyt mitenkään suurensuurelta, ja viimeistelyvaiheessakin mittanauha näytti oikeita senttimääriä, mutta lopputulos on nyt tälläinen jättitakki. Ja sellaisen minä onneksi halusinkin. :) Mutta jos joku lähtee tekemään samaa neuletta ja haluaa siitä tyköistuvan, kannattaa harkita hieman pienempiä puikkoja kuin ohjeessa mainitut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.