sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Playoff -juna puksuttaa

Ja se juna odottaa yhä asemalla. Se on lähtövalmiina, mutta odottaa... ainakin hetken.

Jotain on tapahtunut vuodenvaihteen jälkeen: Pelicans on voittanut useamman ottelun, joista tärkeimpänä täydet 9 pistettä Ilvekseltä kolmessa ottelussa. Eilen tuli takkiin Jokereilta, mutta uskon joukkueen ryhdistäytyvän tappiosta. Muutama pelaaja on lähtenyt ja toisia otettu tilalle -peli alkaa vihdoin kulkea toivotulla tavalla kun ketjukaverit löytävät toisensa jäällä.

SM-Liigan sarjataulukon tarkastelu paljastaa muutamissa viikoissa erittäin mielenkiintoiseksi muuttuneen tilanteen:
Kuvankaappaus www.sm-liiga.fi -sivulta.
Pelicans on hilannut itsensä pari sijaa ylemmäs, nyt sijoitus on 11. ja juurikin se joka ensimmäisenä jää pleijareiden ulkopuolelle. Mutta säälipleijarisija on heti siinä seuraavana, joskin matkaa Saipaan on kahdeksan pistettä. Se tarkoittaa kolme voittoa, joiden aikana Saipa ei saa voittaa yhtään omaa peliään, mikä tekee tavoitteesta astetta vaikeamman. Toisaalta sijat kymmenestä ylöspäin, aina toiseen asti, ovat tällä hetkellä yhdentoista pisteen sisällä! Liiga on tasainen ja muutamilla voitoilla tai tappioilla playoff -viivan yläpuolella olevien joukkueiden järjestys voi muuttua hetkessä.

Pelicansin suurin ongelma on tavoittaa se noin kymmenen pisteen ero playoff -paikkaan, varsinkin kun meillä on pari ottelua enemmän pelattuna kuin esimerkiksi Saipalla. Koska joukkueet pelaavat loppukauden aikana ristiin, tarvitaan niitä voittoja heti ja mahdollisimman monta. Toisaalta, mikäli apuja tulee myös muiden kömmähdyksistä, voisi sijoitus kuuden joukkoon ehkä olla mahdollinen. Pidän kuitenkin tuon alemman poikkiviivan yläpuolelle päätymistä todennäköisempänä.
Olisko näille läpsyttimille vielä käyttöä keväällä?
Oikeastaan, tässä on ainekset vielä suurempaan, kutkuttavampaan tarinaan kuin viime kaudella. Se, että sarjakakkonen selvitti tiensä finaaleihin ja olisi sitten voittanut kultaa, ei olisi yllättänyt ketään. Ja Lahtihan meni täysin sekaisin jo pelkästä hopeasta. Se, että säälipleijareista noustaisiin finaaliin ja mestaruuteen, takaisi niin joukkueelle kuin valmentajallekin elävän legedan maineen sekä käsittämättömän turkoosin huuman Salpausselän kupeeseen. Sellaisia tarinoita ei oteta vakavissaan tähän aikaa kaudesta, mutta huhtikuussa tilanne saattaa olla toinen... Sitä odotellessa jännitetään ja lasketaan pisteitä, usean kerran viikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.