tiistai 19. helmikuuta 2013

Bolero

Ihan alkuun on pakko kehua uusimman Novita -lehden malleja. Lankauutuuksissa on todella paljon turkoosia väriä, sekä sen lähisuosikkejani: minttua ja petroolia. Kevään ja kesän värikartan voit tsekata Novitan sivulta. Kevään lehdessä on myös todella paljon ihania malleja ja oli vaikea valita, minkä niistä tekisin ensin. Vinkkinä kerrotakoon, että ostin jo mintunväristä Rose-lankaa... Sitä ennen esittelyssä syksyn lehdessä ollut bolero.
Novita syksy 2012, suunnittelija Lucia Biskupska. Lanka: Puro ja Isoveli. Napit: Neppinappi, Lahti
Pitsineulos on myös selän ja kauluksen keskellä.
Puro on ollut jo pitkään yksi suosikkilangoistani. Se on pehmeää ja liukuvärjäyksen ansiosta siitä saa näyttäviä neuleita. Tässä Bolerossa siihen on yhdistetty Isoveljeä sekä kaunis pitsineulos. Pientä vaikausastetta aiheutti kahden langan neulominen yhtä aikaa, sillä myös etureunojen petrooli raita neulotaan samantien, eikä jälkikäteen. Kun hoksasi kiepauttaa langat toistensa lomaan ja kauluksen kohdalla siirtää ne nurjalle puolelle, homma sujui helposti. Pitsineuloskin oli varsin yksinkertainen tehdä: kaikki langankierrot ja kavennukset tehtiin samalla kerroksella. Kaulus neulottiin viimeisenä ja se alkoi heti valmistumisen jälkeen rullautua ikävästi. Levitin sen nurinpäin nuppineuloilla kiinni, sumutin kosteaksi ja annoin kuivua, mikä auttoi ongelmaan. Tämä neule odottaa nyt kaapissa sopivaa tilaisuutta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.