keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Ei Hokiböördiä, ei Raantaa rakkaampaa...

1997
2003
2012

Ei kotikisoja ilman retkeä pelipaikalle!

Hartwall Areena kutsui viime lauantaina, matseilla Suomi-Itävalta sekä Saksa-Latvia. Vuoden 2012 ryöstöhintojen jälkeen 90e kahdesta alkusarjan pelistä oli ihan OK summa maksettavaksi.
The mään. Vai the SUPERmään?
Aurinkoinen ja lämmin keli helli rillaajia, joita oli saapunut sankoin joukoin paikalle. Sinivalkoiset olivat selvänä enemmistönä, Itävallan punaisten kannattajien vilahtaessa erittäin satunnaisesti väkijoukon reunoilla. 1997 ja 2003 kisoissa Areenan ulkopuolella oli tungokseen asti jos jonkinlaista sponsorikojua, nyt määrä oli viime vuoden tasolla. Suurimmat satsaukset oli laitettu Hockey Gardeniin, mikä näytti toimivan edelleen kisakatsomon, juottolan ja bilepaikan yhdistelmänä. Fanishoppiin oli jopa jonoa, joten jätin sen väliin. Tarvittavat vermeet oli jo hankittuna enkä haikaillut kisamaskotin perään. Tai olisin, mutta ehdottomasti coolein kisamaskotti ikinä, Hokiböördi, oli vaihdettu johonkin ruotsalaiseen.
Mars mainosten perässä peliin!
Istuin alakatsomossa, aivan Itävallan maalin kohdalla, joten pääsin seuraamaan aitiopaikalta kolmannen erän maali-iloittelua. Muutamat maalit olivat niin nopeita, ettei niitä ehtinyt huomata millään... pääasia oli, että taivas löi tulta ja sai pompata ylös hurraamaan omille pojille. Kun reilut 12000 sinivalkoista heiluttaa käsiään ja huuta "heitä", on turkoosi sydän pakahtua onnesta.
Tästä se lähtee...
TV:stä jo valmiiksi tuttu livebändi soitti nurkassa Areenan toisessa päässä ja soittikin hyvin! Aivan loistava veto! Välillä ei tiennyt, tuliko biisi nauhalta vai livenä. Bändi esiintyi myös erätauoilla.
Tauon ajaksi halli tunnelmavalaistiin.
Aikalisän paikka.
Itse matsi oli kunnollinen rilleri ja oli siinä myös trillerinkin ainekset. Leijonat ryhdistyivät muutaman Österreich -häkin jälkeen ja iskivät taululle loppulukemiksi 7-2. Jotain tuollaista odottikin ennakkoon. Lätkä on ehdottomasti parasta paikanpäällä seurattuna!
Kiitos Suomi, Kiitos Leijonat!!!
Hieman yllättäen virallista kisabiisiä ei kuultu hallissa kertaakaan, mutta Hockey Gardenissa rillausbiisi sai väkijoukon laulamaan kertosäkeen tahdissa. Iloinen yllätys oli matsien välissä nähty JVG:n keikka, mitä pääsin seuraamaan kohtuullisen läheltä lavaa. Pojat vetivät settinsä (kuutisen biisiä) hyvin ja homma toimi livenä eli biisien sanoista sai selvää.  Lätkäaiheiset Karjala takaisin ja Häissä olivat ne mitä odotin enkä joutunut pettymään! Märkä-Simokin piipahti lavalla, samoin joku leijona-maskotti, mutta se sentään ei laulanut, luulisin.
JVG!
Reissussa tulee pakostakin nälkä, joten lopuksi katsaus kisojen ruokakulttuuriin. Aloitin tankkauksen ennen Suomen peliä välttääkseni erätauolla kilometrien pituiset jonot ja koska oli jo kamala nälkä. Täytin koko vuoden hampurilaiskiintiöni kerrosaterialla:
Hampurilainen maistui juuri sille mille sen muistelinkin maistuvan ja kastiketta oli vain purilaan toisella puolella. Nälkä lähti ilman suurta guormet -elämystä, mikä oli pääasia. Toisen pelin edellä päätin sitten nauttia jotain laadukkaampaa. Suuntasin kierrokselle alakertaan katsastaakseni mitä oli tarjolla vähän kauempana. Pitsojen -ei kiitos!- jälkeen bongasin "lämpimän patongin". Mielikuvitukseni täytti rapea (täysjyvä)leipä, täytteenä kasviksia, salaattia, jotain eläinkuntaan kuuluvaa sekä ripaus sulaa juustoa... jotain lämpimän subin tapaista. No ei ollut:
Olen nähnyt näitä "patonkeja" kaupan pakastealtaassa, enkä olisi ostanut sitä nytkään, mikäli tiskillä olisi ollut jonkinlainen kuva tuotteesta. Täytteenä tuossa on tonnikalaa, paprikaa, jotain tomaatimössöä ja juustoa. "Leipänä" super vaaleaa höttöä, vielä pahempaa kuin hampurilaisessa. Osa täytteestä jäi kiinni paperiin. Olisi pitänyt ottaa kanasalaatti tai härkäwokki... Järjestäjien kunniaksi mainittakoon kuitenkin, että tapahtuman ruokatarjonta oli monipuolisempaa ja parempaa kuin vuosi sitten. Esimerkiksi salaattia, wokkeja tai susheja ei silloin Areenan ruokapisteistä saanut. Hockey Gardenissakin oli nyt tarjolla muutakin kuin nakkimukeja.

Oletko muuten koskaan miettinyt mitä Areenan katossa on? Tämmöistähän siellä. Ei käy kateeksi niitä, jotka joutuvat työnsä puolesta kiipeämään tuonne.


Kaikki huomenna TV:n ääreen!
SUOMI-SLOVAKIA klo 18.30.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.