lauantai 20. heinäkuuta 2013

Ikuisuusprojektipaita

Pähkinäkukkulallakaan kaikki ei mene kuten Strömsöössä:

Aloitetaan vaikka siitä, että hankin paitaan käytetyt langat yli vuosi sitten ja aivan eri malli mielessäni. Kun ne olivat lojuneet lankakaapissa tarpeeksi pitkään, päätin ryhtyä toimeen. Tämä tapahtui viime keväänä. Kappaleet syntyivät ainaoikein -neuleena varsin nopeasti kunnes jämähtivät olohuoneen pöydälle jonkin toisen neuletyön alle piiloon. Jossain vaiheessa sain ne nuppineuloin alustaan kiinni ja kostutettua. Jonkin aikaa lattialla lojuttuaan (tuskin viikkoa enempää, pitäähän välillä imuroida) irrotin ne -takaisin pöydälle, mihin ne jäivät piiloon neulehden alle. Olisikohan siinä mennyt ainakin kolme viikkoa, kunnes ompelin kappaleet yhteen ja aloin ihmetellä kauluksen sekä koristekukkien virkkausta. Kukat syntyivät, samoin helman, hihojen ja kauluksen nirkkoreuna... mutta ne kukat kiinnitin paikoilleen varmaankin parin viikon miettimisen jälkeen.

Valmista tuli!
Novita Kevät 2011, suunnittelija Minna Metsänen. Lanka: Rose Mohair.
Tarkoitus oli käyttää tätä paitaa kevään viimeisinä kylminä päivinä, nyt se odottaa syksyn ensimmäisiä pakkasia. Ei tässä mikään kiire ole...


Virkatut kukat lähikuvassa.
Ohjeen mukaan koristekukkiin olisi pitänyt laittaa helmiä. Päätin jättää ne väliin, sillä operaatio olisi viivästyttänyt paidan valmistumista varmaan kuukaudella... Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty hempeän persikkaista lankaa, tässä tummemmassa kerrokset näkyvät selvemmin, vaan eipä tuo haitanne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.