perjantai 9. elokuuta 2013

Turkoosi keinutuoli: alkufiilistelyä

On aika kliseistä väittää, että se oli rakkautta ensisilmäyksellä, mutta niin siinä vain kävi. Olohuone kaipasi uusi istuimia jo vuosikausia vanhan sohvan tilalle, joten marssin juhannuksen jälkeen huonekaluliikkeeseen tarkoituksenani ostaa kaksi nojatuolia ja rahi. Suunnitelma piti ihan hyvin siihen asti kunnes verkkokalvoilleni piirtyi jotain äärimmäisen ihanaa ja vastustamatonta:
Siis miten tuon muka olisi voinut olla ostamatta?! Keinutuoli on ollut pitkäaikainen haaveeni ja kun sitä oli saatavilla vielä parhaassa mahdollisessa värissä, niin... rakkautta ensi silmäyksellä ja vielä toisellakin. Loppuaika liikkeessä menikin euforisessa mielentilassa. Jotenkin onnistuin valitsemaan kankaan ja puuosat uuteen nojatuoliin ja rahiinkiin. Myyjän tehdessä tilausta kiikuin turkoosissa mallikappaleessa.

Ja sitten koitti pitkä odotus.

Sain huonekalut vasta elokuun alussa ja nyt tämä tarina varsinaisesti alkaa.

Jo keinutuolin tilattuani oli selvää, että siihen tarvitaan pehmuste. Puu on kovaa eikä tunne ole paras mahdollinen kun se osuu jonnekin selkärangan tienoille, vaikka se turkoosia puuta onkin. Ja koska kaikenlaiset käsityöt ovat sopivasti veressä, aion virkata sen pehmusteen. Kaupasta sellaisen saisi heti, mutta ilman itsetekemisen iloa tai sormien kramppaamista. Olen aiemmin esitellyt Pähkinäkukkulalla ainoastaan valmiita käsitöitä, nyt kerron projektin etenemistä aivan alusta loppuun asti, eri vaiheineen.

Tavoitteena on pehmusteen valmistuminen kiekkokauden 2013-14 loppuun mennessä, mikä ei ainakaan vielä tunnu mahdottomalta. Erilaisten palojen virkkaaminen ja niiden yhdistäminen on kuitenkin varsin hidasta, joten onneksi tuolille on olemassa jo väliaikainen pehmuste:
Lopullinen ei tule olemaan Pelicans-peiton kopio, vaan sen hengessä ja väreissä toteutettu työ. Langaksi valitsin jo Novitan Isoveljen, mikä on paksu ja pehmeä villalanka, mutta ensin on tehtävä jäätävä suunnitelma...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.