sunnuntai 18. elokuuta 2013

Turkoosi keinutuoli: se pakollinen ja ärsyttävä vaihe

Turkoosi keinutuoli: alkufiilistelyä

Kuherruskuukausi on ohi. Keinutuoli on edelleen überihana. Mutta ei se pehmuste valmistu itsekseen, ei sitten millään. Tarttis tehdä jotain ja pian. Näillä lähdetään liikkeelle:
Yhteensä 351 erilaista kuviota, joista pitäisi valita ne muutamat itse työhön. Aion virkata koko pehmusteen, joten 150 joukko karsiintuu ensin vähintään puoleen kun siitä poistetaan neulotut kuviot. Mutta sitten koittaa se vaikeamman valinnan paikka: tehdäkö neliöitä (se helpoin vaihtoehto, onhan lopputulos jotain suorakaiteen muotoista), kolmioita, kukkia, ympyröitä, sydämiä, kuusikulmioita... vai kaikkien näiden yhdistelmä?

Kirjojen tekijöillä on ollut käytössä aivan eri lanka, joten ennen lopullista suunnitelmaa on virkattava mallikuvioita ja selvitettävä minkä kokoisia niistä tulee. Käytän kaapin kätköistä löytyneitä jämälankoja, tässä vaiheessa värillä ei ole niin väliä. Koukkuja on kokoa 5 ja 5,5.
Ja sitten virkkaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.