tiistai 10. syyskuuta 2013

Turkoosi kausiennakko 2013-14

Tätä on odotettu koko pitkä kesä. Ensimmäiset punertavat lehdet hiekkapolulla tai auringon yhä matalampi kaari taivaalla eivät ole niin varmoja merkkejä syksystä kuin Pelicans-fanien vaellus kohti Isku Areenaa. Sitä kiertokulkua ei sotke lähes helteinsenä käynyt ulkolämpötila, sen määrittää ainoastaan erehtymätön ottelukalenteri.

Yhtä varmasti jokaisena syksynä voidaan lukea ennakkoja ja spekulaatioita tulevasta. Tässä muutamia esimerkkejä:

Jatkoajan toimitukselle kävi jokin lapsus ja runkosarjasijoituksen osalta lista laitettiin turkoosista vinkkelistä aivan väärinpäin. No, sattuuhan sitä.

SM-Liiga ei lähde arvailemaan sijoituksia vaan tyytyy toteamaan keitä Pelicansista poistui ja tuli tilalle ja että meillä on liigan iäkkäin joukkue. Kun rosterissa on supernestoriennätysmies Latvala, niin se on aikasta itsestään selvää.

Suomikiekko sai TOP 50 listalle mahtumaan yhden Pelicans -pelaajan. Minusta sinne viidenkymmenen sakkiin olisi lyhyelläkin matikalla mahtunut hyvin koko turkoosi joukkue valmentajineen ja silti olisi ollut tilaa muiden jengien pelaajille, ainakin yksi per joukkue.

*

Ei nyt kuitenkaan välitetä asiantuntijoista. Joukkueiden ja pelaajien tilastoja voi lukea oikein- ja väärinpäin, osata ulkoa unissaan ja silti mikään ei muuta sitä tosiseikkaa että jokainen fani lähtee kauteen toivoen oman (turkoosin!) jengin voittoa. Yhtä varmaa on myös se, että luvassa on yllätyksiä, pettymyksiä ja jollekin porukalle se suurin kirsikka sitten huhtikuussa. Keskitynkin tässä jutussa turkoosin fanin näkökulmaan ja odotuksiin tulevasta kaudesta.

Olin elokuun alussa Isku Areenalla haistelemassa tulevaa ja seurasin aamujäitä. Yleisölle avoimista harjoituksista oli ilmoitettu etukäteen, mutta sinä maanantaina paikalla oli vain kourallinen väkeä. Suurin yleisöryntäys oli koettu jo edellisellä viikolla. Jäällä se ei kuitenkaan näkynyt, vaan joukkueen tekemisestä välittyi hyvä yhteishenki ja työnteon kunnioittaminen. Jokunen päivä tämän jälkeen nähtiin harjoituskauden ikävin loukkaantuminen, missä olisi ollut ainekset pahempaankiin. Onneksi selvittiin kipsillä ja saikulla.
Kuvankaappaus 6.9. 2013 http://pelicans.fi/joukkue

Tulevan kauden otteluohjelmasta on syytä poimia muutama seikka:

Jokerit
KHL kutsuu tämän kauden jälkeen. Suomalaisen joukkueen osallistumisesta itäiseen liigaan on spekuloitu niin pitkään, että aloin jo epäillä sen toteutumista -kunnes Hjallis piti kuuluisan lahdistötilaisuuden. Yllätyksen pilasi ainoastaan uutisen vuotaminen julkisuuteen jo edellisenä päivänä. Jokereita vastaan on väännetty aina mielenkiintoisia matseja ja joukkue sytyttää lahtelaisen katsomon. Jokerit saapuvat Lahteen 17.9. ja 07.12. Helsinkiin mennään 23.11. ja 05.03.

Viimeinen mahdollisuus nähdä turkoosipaidat ja Jokerit aloituksessa.

Sotshi 2014
Helmikuun lopulla kotimainen liiga on lyhyellä tauolla olympilaisten aikaan. Tauko ei kuitenkaan kestä koko turnauksen ajan, ainoastaan mitalien kannalta ratkaisevan viikon. Ihan ymmärrettävää, sillä kotimaasta ei maajoukkueeseen montaa pelaajaa mahdu, mutta fania uhkaa lievä lätkä-ähky kun seurattavana on kaksi tapahtumaa. Riittävä nesteen ja ravinnon tankkaus lienee suotavaa, jotta kotikatsomoiden suorituskyky pysyy vireessä. Työtä tekevien kannattaa laittaa jo loma-anomusta varten ylös viikot 7 ja 8.

Oululaiset rakkaat viholliset
Henkilökohtainen suosikkivastustajani on Oulun Kärpät. Valitettavasti Kärppiä vastaan on runkorjan aikana ainoastaan neljä ottelua. Kotona 26.11. sekä 23.01 ja vieraissa 25.09. sekä 08.03. Tuo viimeinen päivä on lauantai, joten silloin kannattaa laittaa erittäin vakavaan harkintaan omatoiminen reissu Ouluun, ellei sinne järjestetä fanimatkaa.
Etäkärpät Lahdessa.

Vaikka jokainen piste on tärkeä, kohdataan esimerkiksi minut heikommin sytyttävä Tappara melkein joka toinen viikko. Näkisin kauden aikana mieluummin useammankin Kärppä-kohtaamisen... vaikka sitten tammikuun tasauksessa, mutta se pelattaneen -ellei ihmeitä tapahdu- Jokereita vastaan. Oman mausteensa oululaisten vahvuuten tuo Juhamatti Aaltonen, joka pelaisi vielä Pelicansissa jos vain 5v sopimus olisi yhä voimassa.
EX-valmentaja
Viimeisenä tulevan kauden kohtaamisista on pakko nostaa esille Suikkasen paluu Lahteen TPS:n peräsimessä 15.11. Asiasta ei ole vielä paljoa puhuttu tai kohuttu, mutta onhan siihen aikaakin. Marraskuussa esimerkiksi Etlarikaan ei voi enää sivuuttaa asiaa. Sitä ennen Pelicans käy Turussa jo 19.9. Odotan mielenkiinnolla!

*

Suoritin sunnuntaina viimeisen kauteen valmistavan rutiinin:
Uuden Lahden kiekkonumeron keskeisimpiä kuvia ei kannata kierrättää, ei ainakaan vielä, vaan ripustaa eteisen näkyvimmälle paikalle kylppärin oveen. Kaikki on nyt omalta osaltani valmista. Mietitään hiusvärin vaihtoa sitten pudotuspeleissä...


Pelicans on viime vuosina kunnostautunut erinomaisesti somessa, joten laita viimeistään nyt seurantaan turkoosit Facebookissa ja Twitterissä. Pähkinäkukkula seuraa aktiivisesti kauden etenemistä. Kirjoittelen tänne raportteja niistä otteluista jotka olen nähnyt livenä ja nostan esille ajankohtaisia lätkätapahtumia aina tarpeen mukaan. Keväällä on luvassa jälleen playoff -ennakko sekä kauden tilinpäätös. Liigan lisäksi seurannassa on luonnollisesti maajoukkueen otteet Sotshissa sekä Minskissä. Nopeimmat, lyhyet kommentit ja kannustukset laitan Twitteriin.

Seistään yhtenä rintamana oman jengin takana ylä- ja alamäissä ja tehdään tulevasta kaudesta turkoosein ikinä!@Tarinankertoja

Lahti. Kiekkokaupunki.
#TUMTUMTUM

PS: muistakaa seurata huomenna klo 18-20 Radio Voiman Pelicans-ilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.