keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Makutestissä Lätty & Lämäri

Lempijoukkueeni kehitti yhdessä Härmän SnackPointin kanssa uuden fanituotteen, Lätyn & Lämärin. Reseptistä ottaa vastuun konkaripakki Jan Latvala. Miten jääkiekkoilijan ja fanin makumieltymykset sitten kohtaavat?
Ainesosat (pakkauksen mukaan):
-jäävuorisalaatti
-punasalaatti
-broilerkuutio (sis. mausteet)
-vesimeloni
-porkkana
-salaatinkastike

Annoksessani on näköjään myös makarooneja ja haarukka. Hinta 3,95e (S-Market).

Salaattipakkauksen ulkonäköön on panostettu huomattavasti ja rasian muoto muistuttaa kiekkokaukaloa. Turkoosi reunus on jämäkkä ja pysyy hyvin kädessä jos salaatin syökin vaihtoaitiossa eikä turvallisesti keittiön pöydän ääressä.
Pelkällä ulkonäöllä ei kuitenkaan taltuteta nälkää, joten pakkaus auki ja äkkiä -ja se kelmukansi todella irtoaa helposti, ilman ylimääräistä laitakamppailua. Tätä osaa arvostaa jokainen kanasuikalepaketin kanssa tapellut ja lopulta puukon tai luistimen terän muovikelmun läpi iskenyt kulinaristi.
Tässä vaiheessa Lätty & Lämäri ei tarjoa yllätystä vaan näyttää siltä miltä kelmun läpikin. Vesimelonia on vain kolme palaa, kanaa ihan OK määrä. Salaatin ainesosat ovat varsin perinteisiä, mutta jotenkin liikuttavan nostalgisella tavalla yhdisteltyjä. Moinen ajatus johtuu makarooneista ja porkkanaraasteesta, jotka muistuttavat kouluruokailusta (söin miellelläni koulupöperöjä). Tuoksu on neutraali, ainoastaan kanapalaset tuoksuvat mausteilleen. Salaattikastikkeessa maistuu pistävä etikka eikä se vielä sellaisenaan vakuuta, joten puoli pussia kastiketta kaukaloon ja syömään!
Lätyn & Lämärin maku riippuu paljolti siitä, mitä haarukkaan osuu. Salaatit ja raaste ovat mukavan rapeita hampaissa, mutta punasalaatissa ja kastikkeessa on sen verran voimakkaat maut, että niiden lisäksi nappaa mielellään haarukkaan jotain muutakin. Kana on hyvää, juuri sopivasti maustettua, ja makaroonit lisäävät salaatin ruokaisuutta. Salaattia ja raastetta on sen verran, ettei puoli pussia kastiketta riitä, maku on vielä hieman kuiva, joten lisään pian lopun kastikkeen. Vesimeloni ei ole mikään suosikkihedelmäni, se sopii kuitenkin Lättyyn & Lämäriin tasapainottamaan punasalaatin ja kastikkeen voimakkaampia makuja.
Harmikseni Lätyssä & Lämärissä on muutamia jo vilttiketjuun kuuluvia jääsalaatinpaloja, vaikka syöntihetkestä on peräti kuusi päivää parasta ennen -päiväykseen.

Jos saisin muokata Lätyn & Lämärin ketjuja, niin vaihtaisin kastikkeen johonkin vähemmän etikkaiseen ja makaroonit täysjyväversioon. Sellaisenaankin se on jo kova kilpailija ja loistava, suorastaan kaivattu vaihtoehto lihikselle kun seuraavan kerran menen Isku Areeenalle.
Hyvin maistui ja nälkä talttui, puhtaampaa jälkeä saa aikaan vain zambonilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.