sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Turkoosi keinutuoli: jäätävä suunnitelma

< Turkoosi keinutuoli: testipaloja

Hiljaa hyvä tulee... onneksi tämän projektin deadline tuli asetettua vasta kiekkokauden loppuun. Testipalat tehtyäni valitsin pehmusteeseen seuraavan kuvion:
Ohje näihin löytyy Heather Lodinskyn kirjasta "150 neulottua ja virkattua kuviota". Mietin kovasti erilaisia omia sommitelmia, mutta olin jo niin kiintynyt kirjassa sivulla 105 olevaan valmiiseen ehdotelmaan, että siihen myös jäin. Iso yksivärinen kukka löytyy samalta sivulta ja hieman pienempi kaksivärinen sitä edelliseltä. Pienet ympyrät ovat kirjan mallissa samoja kuin kaksivärisen kukan keskusta. Otin kuitenkin ympyrän ohjeen sivun 43 kuviosta missä on ympyrä neliön keskellä. Värit ovat mallikappaleissa jämälankojen mukaan, eivät lopullisia. Lisäksi kuvioiden ympärille tulee jonkinlainen virkattu reunus. Sitten olikin aika ottaa keinutuolin mitat.
Kuvasta löytyy mittojen lisäksi myös yksinkertaistettu malli koko työstä ja sen perusteella laskin montako kappaletta kutakin kuviota tarvitaan. Väreinä käytän turkoosia, oranssia, petroolia, valkoista ja mustaa. Tein myös värikynillä erilaisia hahmotelmia kunnes löysin parhaan yhdistelmän -se jääköön vielä arvoitukseksi. Ennen lankojen hankkimista on vielä laskettava tarvittava määrä. Sitä varten virkkasin kaksi kappaletta jokaista kuviota (käytin näitä myös ensimmäisessä kuvassa).
 Ainoa tapa laskea kuvioon käytetty lankamäärä on purkaa työ...
 ...ja mitata montako metriä ja senttiä sitä on saanut kulumaan. Tämä vaihe on vasta alussa ja saatan sen loppuun myöhemmin tänään. Sitten onkin aika mennä kauppaan ja ostaa langat. Oranssi Isoveli minulla on jo valmiina, hamstrasin sitä loppukesästä sillä syksyn ja talven lankakartoissa sitä ei enää ole. Muut tarvitsemani värit sen sijaan ovat mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.