keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Pukin konttiin neulottua

Jouluaatto meni ja oletan että paketit on jo avattu, enkä pilaa enää kenenkään jännitystä. Tässä siis katsaus pukin pikku apulaisen tämän joulun aikaansaannoksiin.

Novita 7 Veljestä lehti 2012, suunnittelija Minna Metsänen. Lanka: 7 Veljestä.
Pipon saaja halusi sinimustan pipon. Käytin mustaa sekä sinisen kirjavaa raitalankaa, mikä teki lopputuloksesta kaksiväristä pirteämmän. Kuvio on aiemmin huivista tuttua siksakkia, helppo ja nopea tehdä.

Novita Syksy 2011, suunnittelija Anna-Maija Immonen. Lanka: 7 Veljestä.
Pitkät kynsikkäät helmineuletta. Tehty toiveen "harmaat tai keltaiset kynsikkäät" perusteella, ja jos minulle ei esitä ihan ehdotonta väritoivetta, on lopputulos yllä olevan kaltainen. Näitä varten kyselin mittoja lahjan saajan kädestä, jotta sain aikaan mahdollisimman hyvin istuvat kynsikkäät. Varrella on pituutta niin paljon, että ne yltävät kyynärpäihin.

Novita Syksy 2010, suunnittelija Minna Metsänen. Lanka: 7 Veljestä.
Muksulle tehty villatakki. Alkuperäinen ohje on tehty kirjavasta langasta, mutta juuri sitä sävyä ei ollut enää saatavilla ja halusin kokeilla toteutusta hieman eri väreillä. Pienelle ihmiselle on kieltämättä mukava neuloa kun saa äkkiä valmista!

Novita Kevät 2013, suunnittelija Susanna Mertsalmi. Lanka: Kelo ja Teddy.
Tästä kuvasta ei välttämättä ihan heti hoksaa mitä siinä on, nimittäin kaulaliinan ja hupun yhdistelmä. Huppu on tuossa ylhäällä niin että kasvot katsoisivat vasemmalla. Ja kaulaliina on hieman taiteltuna alempana. Kuvassa ei ole optista harmaa, vaan huppu on kiinni kaulaliinan melkein toisessa päässä. Kun tämä puetaan päälle, kiedotaan tuo pidempi liinapää kaulan ympärille ja lyhyempi saa olla edessä.
Ja vielä lähikuvaa pörröisestä huppuhuivista. Alkuperäinen ohje on yksivärinen. Keloa ja Teddyä ei löytynyt yksi yhteen lahjan saajan lempiväreissä, joten yhdistin mustan Teddyn ja vihreänkirjavan Kelon. Vielä lankakaupassa yhdistelmä arvelutti, huomasin kuitenkin pian että toimivat moitteetta yhteen ja lopputulos on ihanan paksu ja pehmeä.


Nyt voikin ruveta suunnittelemaan seuraavan joulun neulelahjoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.