maanantai 20. tammikuuta 2014

Säihkettä talveen

Pitkään lankakaapissa lojuneet harmaat Crystal -kerät löysivät vihdoin käyttötarkoituksensa. Hankin nämä mielessäni lyhythihainen neule, mikä ei koskaan valmistunut enkä sitä edes aloittanut. Sitten huomasin haaveilevani uusista talviasusteista ja aloitin kutomisen ennen kovia pakkasia. Pipo valmistui nopeasti, kaulaliinan pakersin loppuun myöhään eilen illalla ja sain setin tänään käyttöön. Tällä kertaa en tehnyt lapasia. Käytän näin kylmällä suosiolla rukkasia.
Novita syksy 2010, suunnittelija Minna Metsänen. Lanka Crystal.
Patenttineule toimii pipossa erittäin hyvin ja kavennuskin onnistui kauniisti: päälaella on oikein -neuletta. Malliltaan tämä pipo on erittäin tyköistuva, mahtuu hyvin hupun alle eikä valu silmille. Yksi kerä Crystalia riitti pipoon. Suosittelen neulomaan tämän pyöröpuikoilla jos vain mahdollista, sillä sukkapuikoilla paksun langan neulominen patenttineuleella oli vähän säätämistä.
Kaulaliina taiteltuna.
Kaulaliinasta tein tarkoituksella leveämmän kuin ohjeessa. Lisäsin siihen muutaman silmukan, tosin käytin numeron 10 puikkoja enkä ohjeen 12 puikkoja. Pituutta tuolle tuli likemmäs pari metriä, joten tämän saa kietoa oikein reilusti kaulaan ja kasvojen suojaksi pakkasella. Toimii!
Lähikuvaa patenttineuleesta.
Pantenttineule on helppoa tehdä ja sillä saa aikaan näyttäviä neuleita. Kaulaliinassa sen etu on neuleen käännettävyys: tasona neulottu patentti on molemmin puolin samanlaista, eikä ole väliä miten päin liinan laittaa kaulaan eikä sen reunat ala kiertyä rullalle kuten vaikka aina oikein -neuleessa. Crystalissa on sopivasti säihkettä langassa, ainoa nurja puoli on paksun langan päätteleminen, sitä ei oikein tullut kaunista, onneksi töppäyksiä ei huomaa kuin sillon kun osaa niitä etsiä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.