sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kauden viimeinen matsi

Pelicans - Tappara 1-2 je

Eilen oli kolmas peräkkäinen lätkälauantai Isku Areenalla ja kolmas peräkkäinen lauantaina jatkoerässä päättynyt ottelu. Se myös päätti turkoosin kiekkokauden.

Lahti pukeutui turkoosiin.
Perjantainen voitto Tampereella loi vahvaa uskoa eiliselle. Voi olla, että kotikatsomossa ajatus harhaili jo hieman maanantaihin, otteluun mitä ei koskaan tullut. Enää sillä ei ole merkitystä. Seuraavan kerran Isku Areenalla pelataan syyskuussa, harjoituspelejä toki jo aiemmin.
Ili veti kauden viimeiset alkusetit.
Itse ottelu oli odotetun tasainen ja vähämaalinen. Tappara onnistui ensimmäisessä erässä ja Pelicansin avausosuma koitti kolmannen puolivälissä. Tunnelma ei ollut niin hyvä kuin viikkoa aiemmin, mutta parempi kuin keskiviikkona. Yleisömäärä jäi edelleen käsittämöttämän alhaiseksi: vain 4078 silmäparia kun Isku Areenaan mahtuu 5530. Kaksi vuotta sitten vastaava Pelicans - Kärpät ottlelupari myi Lahdessa 4906, 5039, 5312 ja 5530 lippua. Silloin tosin pelattiin neljä ottelua täällä, mutta katsojen määrä nousi sarjan edetessä kunnes viimeinen koitos myi hallin täyteen. Nyt kävi päinvastoin, vaikka panokset nousivat koko ajan. Katsojamäärät tarkistin Liigan tilastoista.

Käsittämättömän monta tyhjää riviä päätypaikoilla.
Jatkoerää ei ehditty pelata edes minuuttia kun Ville Nieminen isku kiekon häkkiin ja homma oli ohi. Jäälle lensi muutama hassu rantapallo ja lärpytin. Halli hiljeni vierasfanien nurkkausta lukuun ottamatta. Yleisöä valui ulos, onneksi edes osa jäi kiittämään omaa joukkuetta ja hatunnnosto myös pelaajille jotka tekivät kierroksen fanien edessä. Vakavia kasvoja, kosteita silmäkulmia pleksien molemmin puolin.
Hienosti taisteltiin, mutta se oli siinä.
Tunnelma on nyt pakostakin haikea, pettynytkin sekä ennen kaikkea hemmetin ylpeä omasta jengistä.

Tapparalle ja oransseille faneille toivotan onnea jatkoon ja kiitän hyvästä vastustuksesta! No hard feelings. Oma kannustukseni menee kuitenkin jatkossa ensisijaisesti Lappeenrantaan ja Ouluun. Huomenna onkin edessä valtaisa jännitysnäytelmä kun SaiPa - Jyp otteluparissa koittaa legendaarinen game 7.

Hengähdystauon (ehkä viikon-parin) jälkeen luvassa on vielä turkoosi yhteenveto koko kaudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.