sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Punainen mekkoihanuus

Huomasin jo kolme vuotta sitten Novitan lehdessä neulemekon, minkä halusin. Ohjeessa on käytetty vaaleanharmaata Nalle -lankaa. Halusin jotain muuta ja odotin kunnes valikoimaan tuli ihana punaisen sävy. Aloitin neulomisen jo viime kesänä ja laitoin mekon välillä montakin kertaa syrjään toisten neulehommien tieltä. Valmista tuli aiemmin tällä viikolla ja ulkona on sopivasti pikku pakkanen, joten ehkä tätä ehtii käyttää vielä kerran-pari ennen kesää...

Mekosta oli erittäin vaikeaa saada kunnollisia kuvia. Kokeilin paria eri paikkaa ja valoja tai ilman valoja. Tuloksena on sarja, minkä jokaisessa kuvassa mekko näyttää eriväriseltä. Omalla näytöllä toiseksi alin kuva näyttää olevan sävyltään lähinnä oikeaa, vaikkei täysin yksi yhteen sekään ole.
Novita kevät 2011, suunnittelija Anne-Maija Immonen. Lanka: Nalle. Nauhat Neppinappi, Lahti.
Lähikuva pitsineuleesta.
Koristenauha on puhjotettu neuleen vaihtumiskohtaan.
Kaula-aukossa ei ole mitään ylimääräistä.
Alkuperäinen ohje on tunikamainen ja siinä on suurempi kaula-aukko. Halusin mekon vyötärön vyötärölle enkä sen yläpuolelle, joten neuloin joustinneuletta helman ja hihan väliin enemmän kuin ohjeessa. Kaula-aukon aloitin joitakin senttejä ylempää.

Helman ja hihojen pitsineule näyttää monimutkaiselta, mutta se etenee tietyllä logiikalla ja on helppo tehdä. Työn suurin haaste olikin sen koko. Suosittelen tätä jonkin verran kokeneelle ja kärsivälliselle neulojalle.

Loppuvaiheessa oli suorastaan armollista, ettei kappaleiden yhdistämisen ja lankojen päättelyn jälkeen tarvinnut tehdä mitään muuta kuin pujotella koristenauha. Ei esimerkiksi niin monesta muusta neuletyöstä tuttua pääntien viimeistelyä, ei ärsyttävää silmukoiden hakemista, ei mitään. Valmis!

2 kommenttia:

  1. Haaste!
    http://mustettajapaperia.blogspot.fi/2014/03/muumeja-siella-muumeja-taalla.html

    VastaaPoista

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.