sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Turkoosi keinutuoli: näin se tehtiin

< Turkoosi keinutuoli: reunushommia

Koko juttusarjan voit lukea järjestyksessä kun aloitat täältä.


Nyt on se hetki kun pitäisi tuulettaa, laittaa We're gonna win soimaan tai vähintäänkin hyppiä hihkuen: kiekkokauden myötä alkanut projekti on valmis ja turkoosi keinutuoli saanut pehmusteensa. Urakka oli melkomoinen, joten jaksan vain nauttia työn tuloksesta ja nauttia kun enää ei tarvitse ihmetellä miten lankakeristä saisi jotain aikaan. Työnä itsetehty Pelicans -fanituote on käsityöurani tähän mennessä haastavin, sillä valmista ohjetta tähän ei ollut ja jouduin homman edetessä soveltamaan aiemmin oppimaani.

Tarkoitus ei ollut tehdä mitään pelikaanilogon näköistä, vaan samoilla väreilä ja kiekkokaupungin henkeen sekä omaan mieltymykseen sopivaa. Tällainen siitä sitten tuli:

Ja hieman takaperspekstiiviä, mistä näkee paremmin pehmusteen kiinnityskohdat.

Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen! Valmista tuli jo ennen kauden päätöstä, joten ellen ole Isku Areenalla, seuraan turkoosin kauden loppuun tuolissa kiikkuen.

Jos haluat samanlaisen itsellesi, tässä tulee vielä lupaamani ohje. Kirjan virkkuuohjeisiin minulla ei tietenkään ole oikeuksia, joten kerron vain mistä ne löytää ja miten olen niitä tarvittaessa soveltanut.


Turkoosi "Pelicans" keinutuoli

Tarvikkeet:

Turkoosi keinutuoli (eimi.fi)

Heather Lodinsky: 150 neulottua ja virkattua kuviota (Kustannusosakeyhtiö Moreeni)
Virkkuukoukku nro 5
Tylppäpäinen neula ja sakset päättelyyn

Novita Isoveli lankaa:
-  4 kerää valkoista
- 1 kerä turkoosia
- 2 kerää mustaa
- 1 kerä petroolia
- 1 kerä oranssia
Novita goldia 1 kerä

Valmiin pehmusteen koko on noin 40 x 160 cm.


Virkkaa pehmustetta varten 63 kuviota:


Virkkaa valkoisella langalla 19 kpl kanukka -kukkia, ohje sivulla 105. Yhdistä halutessasi valkoiseen Isoveljeen mukaan Gold lanka kuvion kerroksille 1-3. Käytin Goldia 13 kukassa.


Virkkaa turkoosilla ja mustalla langalla 20 kpl kaksivärisiä vuokkoja, ohje sivulla 104. Tee turkoosilla kuvion kerrokset 1-2 ja mustalla kerrokset 3-4. Laitoin myös viiteen kuvioon turkoosin seuraksi Goldia. Muutin kuvion aloitusta niin, että ketjusilmukoiden sijaan tein lankalenkin sormen ympärille ja kiinteät silmukat (1. krs) siihen.


Virkkaa petroolilla langalla 24 kpl ympyröitä, ohje "kolmivärinen pyörä neliössä" sivulla 43. Huom! tee vain ympyrä eli kuvion kerrokset 1-2. Goldia käytin neljässä kuviossa.

Päättele langanpätkät kuvoista.


Työn kokoaminen:

Levitä palat jonkin alustan (esim. pyyhkeen) päälle alla olevan kuvan mukaan. Molempiin päihin tulee keskelle valkoinen kukka ja reunoille musta-turkoosit. Mallikuva sommitelmasta löytyy myös kirjan sivulta 105. 


Yhdistä palat toisiinsa oranssilla langalla. Tee pistoja musta-turkoosin kukan reunaan koko matkalle, yksi pisto jokaiseen silmukkaan. Niissä kohdissa, missä kukan reuna sivuaa ympärillä olevia kuvoita yhdistä kukkaan kahden silmukan verran myös viereinen kuvio (valkoinen kukka tai petrooli ympyrä). Valkoisia kukkia ja petrooleja ympyröitä ei yhdistetä lainkaan toisiinsa.
 Päättele oranssit langanpätkät.


Viimeistely:

Virkkaa työn reunaan turkoosi ketjusilmukkaketju, yhdistä se kukkien terälehtiin kiinteillä silmukoilla.


Virkkaa turkoosin ketjuun nirkkoreuna. Jätä jokaisen nirkon jälkeen yksi ketjusilmukka väliin, muuten reunus venyy liikaa.


Päättele reunuksen langat ja tee vielä turkoosilla kiinnitysnyörit. Laita pehmuste keinutuoliin ja merkitse valmiiksi kohdat joihin haluat nyörit. Virkaa sitten tarpeeksi pitkä ketjusilmukkaketju, kiinnitä se piilosilmukalla reunuksen turkoosin osan kiinteään silmukkaan ja jatka ketjusilmukoita sama verran kuin nyörin alussa.

Kiinnitä valmis pehmuste keinutuoliin, Laita Radio voima päälle ja nauti matsista!

2 kommenttia:

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.