tiistai 10. kesäkuuta 2014

Ensimmäinen Muumini

Tove Jansson: Muumit ja suuri tuhotulva
Äänikirja, lukija Tytti Paavolainen

Hieman onnettomasti mennyt Muumi-haaste sai minut tarttumaan toimeen ja perehtymään Muumi-kirjoihin. Kirsin vinkin innoittamana otin sen haltuun äänikirjana.
Muumit ja suuri tuhotulva on sarjan ensimmäinen osa. Sivumäärää ei kerrota, mutta äänikirjana kestoa on tunnin verran ja alussa on Tove Janssonin johdanto Muumi-kirjojen synnystä. Tarinassa Muumimamma ja Muumipeikko etsivät kotia talvea varten, sekä hattivattien mukaan lähtenyttä Muumipappaa. Tosin kirjassa ei minusta käytetty kertaakaan Muumipappa-nimitystä, puhuttiin Muumipeikosta ja isästä, muistelen. Matkan varrella mukaan otetaan Nipsu ja tavataan muitakin Muumeista tuttuja hahmoja, ei kuitenkaann vielä heitä kaikkia, ja koetaan jännittäviä hetkiä ennen löytämisen ja löytymisen iloa.

Äänikirja oli mukava tapa tutustua Muumien tarinaan ja taidan kuunnella loputkin osat lukemisen sijaan. Jo edesmenneen Tytti Paavolaisen äidillinen ja lempeä ääni sopii Muumien kertojaksi ja sitä kuuntelee mielellään. Yllätyin hattivattien auttavasta osuudesta tarinassa, muistoissani ne ovat ainoastaan inhottavia ja pelottavia, mutta ne muistot perustuvatkin TV-Muumeihin. Äänikirja sopii erinomaisesti muun tekemisen lomaan, kuitenkin vaatien keskittymistä -muutamaan otteeseen ajatukseni lähti harhailemaan ja menetin muutaman lauseen sieltä täältä.

Summa summarum: kansalaisvelvollisuus täytetty, eikä se jää tähän! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.