lauantai 12. heinäkuuta 2014

Ilmoittauduin maratonille!

Nimittäin kesälukumaratonille 16.7.  Ideana on lukea 24 tunnin aikana mitä tahansa kirjallisuutta. Tarkemmat speksit ja säännöt löytyvät Lukutoukan ruokalista -blogista.

Olen nyt kesälomalla ja päätin tehdä suoritukseni tasan tarkkaan 16.7. Aloitan keskiyöllä ja lopetan keskiyölle. Nukkumatauko on pakko pitää jossain vaiheessa, joten virkistäytyä voi aivan hyvin heti suorituksen alussa.

Tiedostan että maraton on fyysisesti haastava suoritus, enkä yritä lukea koko aikaa. Virkistän vuorokauden aikana kehoani liikunnalla ja ravitsevalla ruoalla sekä tarvittavalla nesteytyksellä (hellettä tulossa!). Mielen virkeyden osaan kertoa sitten paremmin jälkikäteen kun arvioin lukemani tekstit.

Kesälukumaratonille valmistautuminen on onneksi helppoa: lukutaito on hankittu vuosikymmeniä sitten, jääkaapin saa täytettyä lähikaupasta ja todennäköisin lukupaikka on parvekkeellani. Voi olla että inspiroidun lähtemään myös rannalle. Ennen lomaa haalin jo kirjastosta ihan kiitettävän pinon kesälukemista:
Sunneva on jo lähes luettu, joten siitä ei taida tulla ainesta maratonille, mutta nappaan pinosta jotain mikä sillä hetkellä kiinnostaa eniten. Sivumääränsä puolesta Hopea-arkun metsästäjät houkuttelee, sen ehtisi lukea vuorokaudessa. Tarkoitukseni oli kuunnella kaikki Muumit äänikirjoina. Tuhotulvan jatko-osia ei kuitenkaan sillä hetkellä ollut äänikirjoina, joten lainasin perinteiset versiot. Kolmella opuksella pärjää varmsti jonkin aikaa. Aiemmin tilaamani kirjapaketti on myös matkalla ja saattaa ehtiä sopivasti maratonille. Lähetyksessä on kaksi jo lukemaani teosta nyt omaan hyllyyn ja kaksi sellaista jotka haluan lukaista heti kun ne saan.

Maratonin aikana rajoitan lukukommenttini Twitterin puolelle (@Tarinankertoja #lukumaraton) ja teen blogiin yhteenvedon suorituksestani torstaina.

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti maratonisi onnistuu hyvin. Minä ajattelin tällä kertaa maratoonata vähän toisin ja vain uudelleenlukea Tolkienin The Lord of the Ringsiä. Epäilen, etten saa sitä loppuun, vaikka olenkin jo sivulla kaksisataa, sillä en edes halua yrittää lukea sitä liian nopeasti, mutta uskon, että tästäkin maratonista tulee kiva vaikkakin hieman erilainen.

  Muumit ovat ainakin nopealukuisia ja Salorannastakin olen kuullut paljon hyvää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tästä kunnialla selviä, tekemällä samoja juttuja kuin muutenkin lomalla. :)
   Mukavaa maratonia sinullekin! Lord of the rings on ehdottomasti rauhassa nautiskeltava eikä kiireellä ahmaistava opus.

   Poista
 2. Tsemppiä maratoonille. :) Minulla se jää väliin lomareissun vuoksi, mutta käyn sitten kurkkimassa teidän osallistuneiden saavutuksia. Talvinen tarina on hyvä. Olen lukenut sen vuosia sitten, ja ostin omaankin hyllyyn, kun arvelin, että uusintaluku saattaa houkutella. Ja Muumit on tietysti ihania. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa reissua! Kuulin Talvisesta tarinasta vasta elokuvan myötä. Ei-niin-hyvien arvioiden takia jätin sen katsomatta, laitoin kuitenkin kirjan nimen muistiin. Odotan innolla! :)

   Poista

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.