perjantai 18. heinäkuuta 2014

Seikkailu hehkuu kuin rubiini

Tove Jansson: Taikurin hattu

Mystinen hattu, pilvillä purjehtimista, viidakko Muumitalossa ja purjehdus hattivattien saarelle. Sitä on luvassa ennen Taikurin hatun loppujuhlia ja taikatemppuja. Muumien tarina jatkuu edelleen viihdyttävänä ja hauskana. Tässä kirjassa tavataan ensimmäisen kerran Mörkö sekä hauskasti replikoivat Tiuhti ja Viuhti, joilla on oma salaisuutensa.
- Äiti, sanoi Muumipeikko, keksi meille jotakin tekemistä! Me vain riitelemme, ja on niin kuuma!
- Niin, rakas lapsi, samoi Muumimamma. Minä olen huomannut sen, ja tuntuisi hyvältä, jos te olisitte jonkin aikaa poissa näkyvistä. Ettekö voisi muuttaa pariksi päiväksi luolaan? Siellä on vilpoisempaa, ja voitte tyyntyäksenne lekotella meressä vaikka koko päivän jos haluatte.
- Saammeko nukkuakin luolassa? Muumipeikko kysyi ihastuneena.
- Tietenkin! sanoi Muumimamma. Älkääkä tulko kotiin ennen kuin olette jälleen kilttejä!

Muumimamma ja Muumipappa ovat kirjallisuuden cooleimmat vanhemmat ikinä. Heiltä löytyy yösija ja ruokaa pienimmällekin Muumitaloon saapuvalle otukselle eikä kummallakaan ole mitään sitä vastaan jos oma jälkikasvu lähtee seikkailemaan. Mukaan suorastaan tyrkytetään eväät ja villahousut. Jos rannalta löytyy hylätty laiva osaa Muumipappa purjehtia ja ottaa koko köörin mukaan seikkailuun. Muumilaakson väki välittää toisistaan pienistä vioistaan huolimatta ja erityisesti niiden takia. Ovet pidetään yölläkin auki -ainostaan lähsitöllä liikkuva ilkeä mörkö saa kasaamaan esteitä ulko-oven eteen.

Voi mansikkahillo sentään, miksi luen näitä vasta nyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.