perjantai 12. syyskuuta 2014

Kauden avaus Isku Areenalla

Pelicans - HPK 4-3 vl

Viime kauden tulta syöksevät putket oli vaihdettu savukoneisiin ja sci-fi henkinen hengennostatusvideo letkeämpään meininkiin. Nyt on tosi kyseessä ja pisteitä jaossa! 
Alkuvideo oli ehkä hieman liian pitkä tai rauhallinen minun makuuni, mutta hyväntuulinen. Videon lopussa tykkäsin muiden joukkueiden logoja hajottavasta Pelicans -kiekosta. Toisen erätauon lopulla ja kolmannessä erässä en saanut selvää pikkuoravaäänellä puhutuista videoista. Olivatko ne hauskoja vai eivät?

Ai niin, oli siellä pelikin... tasaväkistä vääntöä, HPK aloitti maalinteon ja Pelicans ahdisteli sen jälkeen vieraita. Toisessa erässä tultiin tasoihin ja ohi. Yleisöä oli harmillisen vähän, vain 3653 silmäparia sekä yksi nalle (kts alempaa, en tiedä kenen se on).
Pakollinen lihis.
Parhaana yksilösuorituksena mieleen jäi Joel Mustosen nappisyöttö ylivoimalla toisessa erässä. Myllyniemi syötti pitkän keskialueelle Mustoselle. Homma näytti menevän mönkään mutta Mustonen käänsikin syötön toiselle turkoosipaidalle ja HPK oli ohitettu keskialueella erittäin näyttävästi.

Ensimmäisellä erätauolla hain syötävää sekä keskiviikkona paikallisen sanomalehden välissä jaetun Pelicans kausilehden. Se olikin pikaisella vilkaisulla iloinen yllätys: aikakausilehden kokoinen ja oloinen julkaisu. Varsinaisia kausikirjoja ei vielä ollut fanishopissa.
Zamboni höylää viimeisen siivun ennen voittolaukauksia.
Kolmannessa erässä Pelicans pääsi jauhamaan viiden minuutin ylivoimaa, mikä tuotti tulosta neljän minuutin jälkeen ja johto oli jo 3-1. HPK kiri tasoihin iskemällä maalin ensin typerän jäähyn aikana ja sitten ilman maalivahtia. Ymmärrän jotenkin sen jos pakon edessä joutuu purkamaan kiekon huolimattomasti ja napsahtaa reunan yli. Mutta nyt se nakattiin kaukalon poikki vastapäisen reunan yli suoraan klubikatsomoon kun peliä oli jäljellä reilut kolme minuuttia. Huh!

HPK:n tasoitus latisti tunnelmia omassa pääkopassa ja jatkoajan odottelu tuntui lähinnä turhauttavalta. Joukkue sen sijaan päätti näyttää esimerkkiä ja luisteli jatkoajalle energisesti voitto-osumaa hakien. Yleensä sanotaan katsojien olevan se kuuden kenttäpelaaja, nyt tunnelman sytyttäjinä olivat pelaajat itse. Hyviä tilanteita, ei maalia, joten voitto haettiin voittomaalikilpailun kautta. We're gonna win pärähti soimaan ja Myllyniemi steppasi jäällä ratkaisevan torjunnan jälkeen.
Nallekin oli päässyt peliin ja juhlimaan voittoa.
Onnellinen loppu illalle ja tärkeät pisteet. Taistelu pojasta jatkuu huomenna Espoossa!


Paras paikka?
Tänään paikkani oli B2 katsomo, rivi 9, paikka 110. Lipun hinta 27,50 euroa toimituskuluineen.
Näkymä jäälle pelin aikana kun kuva on otettu suunnilleen kasvojen korkeudelta ja ilman zoomia:
B2 katsomo on Isku Areenan viimeksi remontoidussa, hyppyrimäkien puoleisessa päädyssä. Katsomon takana on tilava faniaula mistä löytyy anniskelualue sekä fanishoppi. Lähimmät WC:t ovat nurkan takana, oikealla näkyvän katsomon takana. Pelicans hyökkää tähän päätyyn 1. ja 3. erissä.

Katsomopaikkani plussat ja miinukset:
+ pehmeä penkki ja hyvin jalkatilaa
+ suurempi todennäköisyys nähdä läheltä kotijoukkueen maalit
+ fanikatsomo vieressä luo tunnelmaa
+ pyöräteline suhteellisen lähellä ulko-ovea
+ verkon takana ei tarvitse pelätä kiekkoja
- lihiksen tai makkaran joutuu hakemaan toisesta päädystä
- muikkuverkko rajoittaa näkyvyyttä
- kaukalon toinen pääty on kaukana

Pikatuomio: ensimmäinen kerta B-katsomossa ja menen joskus uudelleen.

***
Ja jos haluat osallistua Liigaan myös lukemalla, niin kurkkaapa Oksan hyllyltä blogin juttu Kiekkokaupunkien kirjakierros kaudella 2014-2015. Kyseessä on paras lukuhaaste ikinä! Aloitin keskiviikkona oman taipaleeni Jyväskylästä. Tervetuloa mukaan!

2 kommenttia:

 1. Varsinainen kausikirja on nyt kädessäsi. Ei siis tule mitään kirjaa vaan tuo julkaisu korvaa sen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikaisusta!

   Näin kausilehden vasta eilen ja luulin sitä ennen että se on jotenkin kausikirjaa heppoisempi julkaisu (jaettiinhan sitä lehden tilaajille, ei kuitenkaan jostain syystä työpaikalleni tai sitten joku oli ominut sen).

   En muista enää yhtään minkä vastauksen sain kun kyselin fanishopissa ovatko kausikirjat vielä painossa, mutta jäin siihen käsitykseen että ovat. Sitten kysyin lehden välissä jaettua juttua ja sain kausilehden käsiini. Twitteristä olin jo saanut tiedon että "Nou hätä, lehtiä tulee löytämään myös hallilta kaudenavauksen jälkeen".

   Kausilehteä selattuani mietin kyllä hetken miksi tulee vielä kausikirjakin, mutta väsyneet aivot eivät enää jaksaneet järkeillä asiaa sen enempää. :)

   Poista

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.