lauantai 27. syyskuuta 2014

Kiekollinen deja vu kahden viikon takaa

Pelicans - SaiPa 3-2 vl

Otteluun valmistautuminen alkaa jo pelipäivän aamuna. Heräämiseen jälkeen mahanpohjaa kutittaa ja silmät aukeavat hämärään aivan uudenlaisella innolla. Työpäiväkin kuluu keskimääräistä paremmissa fiiliksissä. Piipahdin töiden jälkeen kotona syömässä, vaihtamassa turkoosimman asun ja hyppäsin sitten bussiin. Pyöräillessä käytän suorinta mahdollista reittiä Isku Areenalle, bussilla on mentävä ensin torille ja loppumatka kävellen.

Isku Areena sijaitsee Urheilukeskuksessa, Radiomäen ja stadionin & hyppyrimäkien välissä. Matkaa kaupungin keskustaan on vain kivenheitto. Ensimmäisen kosketuksen illan peliin saa saapuessaan torilta linja-autoaseman kieppeille: risteyksen keskellä on nostettu salkoon Pelicans-liput ja siitä eteenpäin kadulla näkyy muitakin matsiin menijöitä. Hollolankatu on pitkä, hitaasti nouseva suora ennen Isku Areenaa ja sen varrelta saa kätevästi evästä otteluun:
Sorruin tarjoukseen ja hankin Fazerin uutuuden: Black & white Pantterin. Uutuuden sijaan ainoa Lumipantteriin keksimäni ero on pienempi pussi. Syötyä tuli, ei kuitenkaan säväyttänyt. Matka jatkui Siwa-keikan jälkeen mäkeä ylös.

Itse pelipaikalla saavuin jo hieman ennen kuutta. Ehdin katsella pelaajien alkulämmittelyä sekä valmentajien haastatteluja. Ja onhan se pelin alkua ennen pimennetty Isku Areena kaunis:
Ensimmäiset ajatukset ottelun kulusta eivät olleet kummoisia, kunnes mieleen palasi useitakin kohokohtia. Ensimmäkin pelissa oli sopivasti tunnetta. Pientä nokkapokkaa ja torikokousta silloin tällöin, hanskan hieromista kaverin naamaan jne. Lataus ei kuitenkaan mennyt missään vaiheessa överiksi, eikä jäällä nähty ylilyöntejä. Janne Juvonen pelasi hyvin maalilla ja nappasi tärkeitä koppeja läpi ottelun. Kärpistä vuokrattu nuorten MM-kultamitalisti Saku Mäenalanen ei vielä erottunut jäältä, mutta eipä ensimmäisessä ottelussa turkoosissa paidassa ihmeitä voi odottaakaan. Lappeenrannasta oli saapunut mukavasti faneja. Toisen erän lopulla SaiPan pelaaja nappasi jäähyn kampituksesta, mikä katsomotuomareiden mielestä olisi ehdttomasti pitänyt tuomita jalkapyyhkäisyksi ja ulosajo siihen kaupan päälle. (Jalkapyyhkäisy on tälle kaudelle sääntökirjaan tullut uusi tuomio, mikä on ehditty jo antaa Vili Sopaselle -pelikiellon kera. Tapaus herätti kovasti ihmetystä ja keskustelua. Aiheesta lisää Jatkoajan sivulla.)

Aiemmin tällä viikolla hämmästelin kollegan eväästä, pulled chicken hot dogia. Uusi tuttavuus, vaikka nyhtöliha tuntuukin olevan tällä hetkellä se, mitä on syötävä jos haluaa olla trendikäs kulinaristi. Tuhosin viime kuussa Oulun reissulla ravintolassa pulled pork -hampurilaisen ja hyvää oli! En siis enää hämmästynyt kun huomasin Isku Areenan välipalavalikoiman uudet tulokkaat:
Taipuu se nyhtöpossu hodariinkin. Lihamuki ei lahtelaisittain ole uutuus kuin Isku Areenan valikoimassa, kyseistä herkkua on syöty täällä jo vuosikausia. Alun perin lihamuki on kehitetty aamuyön tunteina grilleissä kun baarireissun jälkeen on pitänyt saada jotain huikopalaa. Nyt sen voi nauttia hyvällä omallatunnolla myös päivänvalossa, vaikkapa Seurahuoneella. Olin jo ehtinyt syödä makkaran, joten näiden testaus jää myöhempiin ottelukertoihin.

SaiPa aloitti maalinteon virallisesti, vaikka se avausosuma olikin Pelicansin oma maali. Toisessa erässä Pelicans tuli tasoihin ja ohi. 2-1 lukema piti vielä kolmannessa erässä. Pelikellon näyttäessä yhä pienenpää minuuttilukemaa kämmenet alkoivat hiota jännityksestä. Ajassa 57:38 voitto lipesi jo melkein taskuun kun SaiPa otti kahden minuutin jäähyn: joko sen aikana tehtäisiin yv-maali tai sitten jäähyn jälkeen jäisi enää 22 s peliaikaa. Kotijoukkueen ylivoima oli kuitenkin luokatonta. SaiPa sai pelin painettua Pelicansin päätyyn ja maalivahdin pois kun otimme vielä äärimmäisen typerän jäähyn. Peliä ei saatu poikki ja pian tunnelma Isku Areenalla olikin tämä:
Samanlainen viime minuuttien voiton ryssiminen nähtiin myös kauden avauksessa HPK:ta vastaan kahta viikkoa aiemmin. Vetihän se mielen matalaksi. Yv ja pelin loppuminuutit on saatava toimimaan.  Pitkässä juoksussa muutaman pisteen yksittäinen menetys ei vielä haittaa. Jos niitä menetyksiä tulee jatkuvalla syötöllä, niin se voi tulla keväällä kalliiksi. Eilen mentiin siis jatkoajalle ja voitto napattiin pitkän kaavan mukaan vasta seitsemänsissä voittolaukauksissa. Ainakin yleisö sai viihdettä sen kuuluisan koko rahan edestä!
 
Kulunut kiekkoviikko oli kuitenkin onnistunut, sillä kahdesta pelistä otettiin viisi pinnaa ja mahdollisesta kuudesta vain yksi lipesi Lappeenrantaan. Voittotuuletukset maistuvat aina makealle!


Paras paikka?
Eilen paikkani oli katsomo A1, rivi 11, paikka 12. Lipun hinta 25 euroa toimituskuluineen.
Näkymä jäälle pelin aikana kun kuva on otettu suunnilleen kasvojen korkeudelta ja ilman zoomia:
En osannut etukäteen arpoa minkä paikan ottaisin, joten päätin mennä Isku Areenan lippuluukulle ja testata mitä tapahtuu kun pyydän lipunmyyjää suosittelemaan paikkaa. Päätin myös ostaa mukisematta kyseisen lipun.

Ja meinasin sortua heti kättelyssä omaan nerokkuuteeni.

Lippuja kyllä sai luukulta, mutta unohdin että niitä lippuluukkuja on useampi, yksi jokaiselle katsomokategorialle. Eli ajatus minkä tahansa paikan saamisesta kaikkien paikkojen joukosta piti unohtaa. Seisomakatsomoon oli pisin jono, joten ohitin sen. B ja D katsomoiden luukuille olisi päässyt heti. Olin viimeksi B-katsomossa ja aiemmin olen istunut niin paljon D katsomossa että jätin nekin väliin ja jonotin pienen hetken lippua A katsomoon. Myyjä oli "mitä suosittelet" kysymyksen kuultuaan hyvin mukana pelissä ja mietittyään parin paikan väliltä sain lippuni. Itse en suostunut tekemään lopullista päätöstä. :)

Katsomo A1 on Isku Areenan pitkällä sivulla, radiomastojen puoleisessa päädyssä. Pelicans hyökkää tähän päätyyn 2. erässä. Paikka on melkein kaukalon toisessa päädyssä, mutta päätä kääntämällä siitä näkee hyvin sinne toiseen päätyyn. Rivi 11 on mukavan korkealla muttei liian kaukana jääästä.

Katsomopaikkani plussat ja miinukset:
+ pehmeä penkki
+ päätyverkko ei paljoa häiritse näkymää jäälle
+ naistenhuone heti katsomoa vastapäätä
+ lyhyt matka hakea lihis tai grillimakkara
+ lähellä paljon muitakin ruoka- ja juomapaikkoja
+ vierasfanien showta pääsee seuraamaan lähietäisyydeltä
+ pelaajat tulevat matsin jälkeen myös tähän päätyyn kiittämään faneja
- kotijoukkueen hyökkäyspääty vain yhdessä erässä
- vierasfanien kannustus kuuluu välillä paremmin kuin turkoosien
- päädystä katsoen toinen pääty on aina kauempana
- fanishoppi on siellä toisessa päädyssä ja käytävä sinne joskus hyvinkin ruuhkainen

Pikatuomio: hyvä paikka, tykkäsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.