maanantai 8. syyskuuta 2014

Turkoosi kausiennakko 2014-15

Keväällä jäätiin näihin tunnelmiin ja kuviin:
No, ainakin Rodoksella... kotimaassa pelaajien hokkarit eivät ole lepäilleet enää pitkään aikaan. Harjoituskausi on taputeltu, nyt on tosipelien aika! Luvassa on runkosarjallinen laitataklauksia ja heti perään playoffien verran kiekonriistoja.


Pähkinäkukkula elää mukana!

Seuraan kauden aikana paikan päällä niin monta Pelicansin ottelua kuin vain ehdin, ja kirjoitan jokaisesta matsista jutun tänne blogiin. Nämä otteluraportit on tarkoitettu paikkaamaan sitä asiantuntevien blogien, Etlarin kiekkouutisten sekä Jatkoajan juttujen välimaastoon jäävää koloa. Vähemmän analyysiä, enemmän tunnetta. Fanin elämää sekä huomioita hallin käytäviltä, huumori on sallittua. Matsieväätkin pitää kuvata, ellei nälkä pakota syömään niitä saman tien.

Jo tuttujen kotiottelujen lisäksi on luvassa -ensimmäistä kertaa blogini historiassa- vieraspelimatka ja se suuntautuu marraskuussa Ouluun. Homma on suunniteltu jo niin pitkälle, että enää ainoastaan äkillinen förcemajööri voisi estää reissun. Edellisestä Raksilassa nähdystä lätkämatsista onkin jo kymmenisin vuotta, joten nyt on hyvä aika tehdä paluu entisen opiskelukaupungin kiekkopyhättöön.

Tiistain ja torstain ottelujen jutut ilmestyvät erittäin todennäköisesti vasta seuraavan päivän iltana, ihan univajeen minimoimiseksi ennen työpäivää. Perjantaina ja lauantaina sen sijaan pyrin julkaisuun jo samana iltana. Ajankohtaiset ja juuri sen hetken kommenttini löytyvät Twitterin puolelta (@Tarinankertoja).

Jatkan myös viime kaudelta tuttua Lätkähaastetta. Kokeilu oli onnistunut, joten Liigakiekkoa näyttävät TV-kanavat jäävät nytkin tilaamatta. Päätös oli tänä syksynä erittäin helppo, eikä siihen tarvittu ärsytyksen aiheuttaamaa sysäystä. Näillä mennään, vaikka finaaliin asti!


Kotikatsomo on valmis, entä joukkue?

Harjoituspelien perusteella sanon että kyllä on. Peli-ilmettä suurempi huolenaihe ennen kiekon putoamista jäähän onkin pieni loukkaantumissuma. Sellainen ei koskaan tule hyvään aikaan, ehkä kauden alla on kuitenkin parempi kuin kesken harmaan marraskuun.

Joukkue on uudistunut viime kaudesta valmennusjohtoa myöten. Tuttuja naamojankin on (Jan Latvala tekee kauden päätteeksi jälleen kahden vuoden pahvin, olen siitä 99% varma) mutta uudistus on tervetullutta. Olen kaivannut jotain ekstrakivaa joukkueeseen, tuoreutta, ja nyt sitä on tarjolla. Kuherruskuukausi on vielä päällä ja suhde punnitaan kunnolla tosipeleissä. Luotan joukkueeseen, se on suurin asia minkä kauden edellä pystyn tarjoamaan.

Toivottavasti myös joukkue luottaa omaan tekemiseen. Tästä tulee hyvä kausi.


Tulevan kauden tärpit

Runkosarjassa on kuusikymmentä kohtaamista ja tässä ovat niiden helmet. Näitä matseja ei kannata missata!

PE 12.9. Pelicans - HPK
Kauden avaus. Ei tarvitse selitellä enempää miksi se piletti on hankittava.

PE 03.10. Pelicans - Sport
Liigatulokkaan ensimmäinen peli Lahdessa. Muistan divariajoilta kohtaamisen, jossa Pekko otti yhteen Sportin kannattajien kanssa. Pekolta revittiin (maskotti)pää ja tunteet viilenivät vasta kun Pekko poistettiin katsomosta. Pelin jälkeen Sportin kannattaja halasi järjestysnaista ja antoi tälle tikkarin. Tällä kaudella kohtaamisissa on toivottavasti toisenlainen meininki.

LA 18.10. Pelicans - Kärpät
Etäkärppien 10-vuotis juhlapeli. Se show on nähtävä, samoin kotijoukkueen voitto!

LA 29.11. Kärpät - Pelicans
Lähtekää jooko joku muukin Raksilaan niin ei tarvitse siellä yksinään huudella...

LA 13.12. Pelicans - TPS
Lasch, Smolenak, Koskiranta, Pikkarainen, Suikkanen... hopeakauden jengi on jälleen yhdessä, mutta hunajata-paidoissa. USA -huudot ja standing ovationit Läässille! On siellä joku Nummeliinikin.

Ti 27.01. Pelicans - HIFK
Hifkin ensimmäinen vierailu Lahteen on vasta tammikuussa.

TO 12.02. Pelicans - SaiPa
Viime keväänä Lappeenrannasta tuli bussilasteittain faneja lauantaipeliin. Torstaina ei ole luvassa samanlaista tungosta, mutta SaiPaa vastaan on nähty viihdyttäviä pelejä.

10.03. Pelicans - Kärpät
Runkosarjan viimeinen kotiottelu. Toimii hyvänä lämmittelynä ennen pleijareita.


Isku Areenan paras paikka?

Vuosi sitten virkkasin kauden aikana pehmusteen turkoosiin keinutuoliin, nyt on uuden tehtävän aika. Aion valita peleissä (istuma)paikkani eri puolilta katsomoa ja kauden lopuksi julistan Isku Areenan parhaan paikan. Onko se pitkällä sivulla, päädyssä, ylhäällä, alhaalla vai missä ja mitä se maksaa... jää nähtäväksi. Kunkin ottelun paikkatiedon, näkyvyyden sieltä sekä fiilikset laitan tuoreeltaan mukaan jo otteluraporttiin.

***

En tee rankingia Liigan parhaista pelaajista tai lähde arvuuttelemaan runkosarjan lopullista järjestystä. Ei itsestäänselvyyksiä kannata turhaan vatvoa. On vain yksi, turkoosi joukkue.

Ja tässä on yhteinen päämäärämme:

Nähdään Isku Areenalla, kannustetaan Pelicans voittoon!

2 kommenttia:

 1. Kiva kiekkoennakko! Tsemppiä turkooseille, vaikka itse kannatankin Kärppiä. Ehkä finaaleissa kohdataan. :) Aion lukea syksyn ja talven mittaan kiekkokaupunkien kirjallisuutta (juuri postailin aiheesta), eli silläkin lailla olen hengessä mukana. Jotenkin kun pitää koettaa inspiroida itseään kotimaisen kirjallisuuden pariin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Pelicans - Kärpät finaalisarja olisi kyllä huikea juttu!

   Hyppään mukaan haasteeseesi, olen hieman väheksynyt kotimaista kirjallisuutta, mutta innostunut siitä viime aikoina. Syyskuussa on tullut / tulossa myös mielenkiintoisia kiekkoaiheisia kirjoja, joten niistäkin on luvassa juttua. :)

   Poista

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.