lauantai 4. lokakuuta 2014

Kolme pistettä kotona kotiin

Pelicans - Sport 3-2

Perjantaisauna kävi kuumana kun Isku Areenalla nähtiin kiihkeä ottelu sarjanousija Vaasan Sportin ja toista kolmen pisteen kotivoittoa jahtaavan turkoosin joukkueen välillä. Muutama vaasalainen fani oli saapunut paikalle, tosin istumakatsomoon. Vierasfanikatsomo oli ensin tyhjänä kunnes sinne meni tai päästettiin katsojia (kyseessä on siis seisomakatsomon osa).
Ottelun alku ei vielä luvannut hyvää: Sport aloitti maalinteon. Pelicans oli hyvin mukana takaa-ajossa ja sai kieltämättä apuja Sportin jäähyistä. Tärkeää oli se, että nyt jäähyt käytettiin hyväksi ja niiden aikana päästiin tasoihin sekä johtoon. Yleisöäkin oli paikalla hieman totuttua enemmän, neljän tonnin rajaa ei kuitenkaan vielä saavutettu.

Välillä tunteet menivät jäällä hieman liian kuumiksi. Ottelussa oli peräti kolme ulosajoa, ensin tappelun molemmille osapuolille sekä sitten taklauksesta. Lahtelaisten Juhani Tyrväinen sai ikävän näköisesti kiekosta naamaan tai jonnekin muualle pään alueelle ja tarvitsi vähintäänkin tikkejä. Jäätä skraapattiin tämän jälkeen melkoisesti. Toivottavasti loukkaantuneille ei käynyt pahasti ja heidät nähdään jälleen pian turkoosipaidassa! 
Ottelun evääksi erehdyin ostamaan viikko siten bongaamani lihamukin. Kuvassa neljän desin mukista on jo syöty osa. Kebabliha oli välttävää, kastike kuin chilimaustettua ketsuppia eli ei aivan sitä mihin olen kebabin kanssa tottunut. Rehellisesti sanottuna ei hyvää. Kastike oli laitettu vain lihan päälle, joten se loppui annoksesta kesken. Mukin pohjalta syötynä pelkkä liha ei enää niin houkutellut ja maistui kamalan suolaiselle. Jouduin jättämään pienen osan annoksesta syömättä, onneksi otin sille kyytipojaksi limpparin janoa torjumaan. Lihamukiin laitetaan jokus mukaan myös rehuja, tässä niitä ei ollut. Makuhermoni eivät lämmenneet, seuraavalla kerralla syön jotain muuta.

Pelin aikana istumapaikkani ei ollut paras mahdollinen, mutta sen päättyessä...
...näin aitiopaikalta Jere Myllyniemen voittotuuletukset! Kahden näkemäni viime hetkien sulamisen jälkeen kolmen pisteen voitto maistui makealle myös kaukalon ulkopuolella.

Entä mitä tapahtuu ottelun jälkeen? Katsojat lähtevät kotiin, muutamat jäävät odottamaan haastatteluja ja lehdistötilaisuutta. Huoltojoukot saapuvat jäälle, samoin zamboni. Halli hiljenee odottamaan seuraavaa luistimenpiirtoa puhtaaseen jäähän.
Tapahtumien puinti ei todellakaan päättynyt loppusummeriin. Eri medioissa alkoi olla juttua välikohtauksesta Sportin vaihtoaition ja katsojien kesken. Järjestysmiehet joutuivat poistaman hallista muutaman katsojan. En nähnyt tapausta sillä olin niin kaukana ja seurasin silloin tapahtumia jäällä, jossa puitiin tappelun jälkiseuraamuksia. Joka tapauksessa en voi hyväksyä vastustajan halventamista, oli sylkijä tai nesteen heittelijä sitten katsomon tai vaihtoaition puolella. Mutta mitä tarkalleen tapahtui, kuka teki mitä ja kuka aloitti, en tiedä.

Pelicans julkisti noin viikko sitten Facebook-sivullaan 10 kultaista ohjetta kannattajille. Noudatetaan niitä, ei pelleillä vaikka miten ärsyttäisi. Jookos kookos?


Paras paikka?
Eilen paikkani oli katsomo D1, rivi 1, paikka 115. Lipun hinta 22,50e toimituskuluineen.
Näkymä jäälle pelin aikana kun kuva on otettu suunnilleen kasvojen korkeudelta ja ilman zoomia:
Vastapäinen pääty on se urheilukeskuksen puoleinen, missä olin kauden avausmatsissa ja fanikatsomo on turkoosin värin keskellä. D1 katsomo on siis radiomastojen puoleinen päädyssä ja minulle tutuin. Täällä on istuttu kausikortilla, tosin ylimmällä rivillä. Tiedostin jo etukäteen ettei alimmalta riviltä varmaan kovin hyvin näe, mutta tätä oli kokeiltava. Lähietäisyydeltä näki hyvin miten joustava pleksi jäi heilumaan taklauksen jälkeen. Maalin takana oli hyvä eläytyä maalivahdin toimintaan. Välillä kiekon edessä oli miestä ruuhkaksi asti joten respektiä kaikille jotka sen suman takaa pystyvät kiekkoja torjumaan!

Katsomopaikkani plussat ja miinukset:
+ ei tungosta, joten tavaroita voi levitellä viereisille paikoille
+ tämän lähemmäs pelaajia ei ottelun aikana pääse, ei ainakaan laillisin keinoin
+ kudit ja taklaukset tömähtävät kunnolla pleksiin
+ lihikset myydään nurkan takana
- kudit ja taklaukset tömähtävät pleksiin todella kovaa -ei heikkohermoisille!
- erittäin rajoitettu näkyvyys jäälle: mainokset, pleksin saumat ja maalivahti pahasti tiellä
- alariveillä on kylmä, kaukalo oikein hönkii jäätä
- kova,viileä muovipenkki

Pikatuomio: ei todellakaan Isku Areenan paras paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.