lauantai 22. marraskuuta 2014

Nollapelillä Lukko auki viikonloppuun

Pelicans - Lukko 3-0

Eilinen lumisade kuorrutti Lahden valkoiseen vaippaan ja illalla Pelicans viimeisteli talvifiiliksen voittamalla Lukon puhtaasti kolmella maalilla. Kauden missioni eli Isku Areenan parhaan paikan metsästys osui tällä kertaa aivan uudelle paikalle, kirjaimellisesti, sillä viime kaudella tätä paikkaa ei ollut edes olemassa:
Isku Areenalla oli ennestään kuusi invapaikkaa, joista lähes kaikkiin oli myyty kausari ja ne muutamat irtoliput menivät heti kun ne tulivat myyntiin. Harmillinen tilanne kaverilleni, joka olisi halunnut päästä edes yhteen peliin. Onneksi Pelicans järjesti kaksi uutta invapaikkaa ravintola Lämäriin hallin toiseen päätyyn. Veikkaan, ettei tuossa ole käytännössä tehty muuta kuin laitettu laput pöytään, mutta tärkeintä on että saatiin kauan kaivattuja uusia invapaikkoja. Lippuja tuli hankittua kerralla useampi, joten seuraan tässä katsomossa vielä muitakin otteluita. Lisää mietteitä tästä paikasta on jutun lopussa.

Ensimmäinen erä ei -eikä oikeastaan koko ottelu- tarjonnut mitään ihmeellistä peliesitystä. Kuitenkin se riitti voittoon ja keskiviikkona rämmittiin niin pahasti Turussa, että kolme pistettä sen jälkeen tuntuu kiekkomaailman lottopotilta. Avausmaali saatiin nopeasti vaikka peli oli keltapaitojen hallinassa. Pelin jälkeen tuntuu hyvältä, tottakai, ja kuitenkin tekee mieli päästä pois tästä on/off -tilasta. Tarvitaan tasaisempaa suorittamista ja romahtamiset saisivat jo jäädä.
Ensimmäisen erätauon eväänä oli jälleen lihis ja pienen pähkäilyn jälkeen otin siihen nakinkin. Kokeilin nakkia joskus parisen vuotta sitten enkä oikein vakuuttunut, joten se jäi pitkäksi aikaa. Liekö maku muuttunut tai sitten nakki vaihtunut toiseen mutta ei siinä mitään vikaa ollut ja hyvin maistui. Mausteissa menin yhä vakiolla eli ketsuppia + sinappia.

Toisen erän pelitapahtumien kohdalla heittää näin vuorokautta myöhemmin jo tyhjää ja ihmekös tuo: erä oli maaliton.
Toisella erätauolla otin jälleen hatkat ja livahdin fanishoppiin ostamaan joulukalenterin. (Jos joku ihmettelee ja huolestui että miten se invapaikalla ollut kaverini pärjäsi tällä välin, niin oikein hyvin pärjäsi ja ne lihikset ostin molemmille.) Vitonen ei ole paha hinta tästä vuoden parhaasta joulukalenterista. En edes muista milloin viimeksi olen hankkinut joulukalenterin... Pieni dilemma tässä tosin on: olen oikeastaan lopettanut suklaan syömisen joten ehkä syötän ne jollekin vapaaehtoiselle sielulle ja toivon että luukkujen takana on suklaan lisäksi myös kuvia. Odotan jo jännityksellä joulukuun alkua!

Kolmannen erän kohokohta oli upean syöttelyn ja tarkan kudin synnyttämä kolmas maali. Liekö sitten vastustajan heikkoutta kun loppusummerin lähestyessä en edes pelännyt kavennusmaaleja. Tosin suuri osa tästä kunniasta menee Pelicansin maalin tukkeena olleelle miehelle:
Liigauransa ensimmäisen nollapelin napannut Janne Juvonen ei ottelun päätteeksi paljoa riehaantunut. Pieni hanskan heilautus ja se oli siinä. Parisen viikko sitten Kalpaa vastaan nähtiin sentään kunnon tuuletukset vaikka selän taakse livahti yksi kiekko (katso kuva täältä). Kenttäpelaajat sentään hoksasivat nostaa käsiä ja mailaa kohti kattoa.

Ensi viikolla onkin vuorossa pelkkiä vieraspelejä, vaan eipä tuo haittaa. Raksila kutsuu viikon kuluttua kun lähden kannustamaan turkoosipaidat jälleen voittoon Kärpistä!


Paras paikka?
Eilen paikkani oli saattajana katsomossa pyörätuoli Lämäri. Lipun hinta 8,50e toimituskuluineen.
Näkymä jäälle pelin aikana kun kuva on otettu suunnilleen kasvojen korkeudelta ja ilman zoomia:
Käytännössä saattajan paikka on aina seisomapaikka, mutta jos lähettyvillä on vapaita tuoleja ja invakatsomossa on tilaa, niin istuakin voi. Eilisen pelin seurasin seisten. Invakatsomossa ei ole vakiona tuoleja, mutta hallin henkilökunta tuo sellaisen pyydettäessä jos on liikkeellä vaikkapa rollaattorin tai kainalosauvojen kera. Ne kaksi muuta invapaikkaa (4+2 paikkaa) sijaitsevat tässä samassa päädyssä mutta kulmissa. Liput Lämärin invakatsomoon myydään vain Pelicansin toimistolla.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun seurasin pelin Lämärin puolelta, mutta olen käynyt siellä aiemmin muutaman kerran. Ravintolassa tarjoillaan arkisin lounasta ja pelin aikana se on hallin ainoa anniskelupaikka, missä voi seurata peliä. En hoksannut ottaa yleiskuvaa Lämäristä, mutta sellainen löytyy ihan panoramana Pelicansin sivuilta. Kiitos limonadia ja kahvia tujumpien virvokkeiden, Lämärissä on huomattavasti vauhdikkaampi meno kuin katsomon puolella. :) Toisaalta, siellä oli myös jengiä joka katseli ottelua screeniltä eikä livenä. Outoa, minusta.

Katsomopaikkani plussat ja miinukset:
+ invapaikka on lähes ilmainen (4,25e/lärvi)
+ seisominen on terveellisempää kuin istuminen (saattaja)
+ ravintolassa on lämmin ja tarkenee ilman takkia
+ eturivin paikka
+ korkealla
+ ravintolassa on tiivis tunnelma
+ pöytätilaa eväille yms.
+ lihiksiä saa alakerrasta
- jäälle katsellaan ikkunan sekä muikkuverkon läpi
- Pelicansin hyökkäyspääty vain yhdessä erässä
- pitkä matka toiseen päätyyn
- kuulutuksia ja musiikkia ei oikein kuule ikkunan läpi
- ravintolassa voi olla vähän liiankin tiivis tunnelma

Pikatuomio: tätä halvemmalla peliin pääsee vain ilmaiseksi, mutta jäin kaipaamaan ottelun ääniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.