sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Virkattu suojus tabletille

Ihmismieli on sitten häilyväinen ja houkutuksille altis, varsinkin silloin kun eteen laitetaan tarpeeksi hyviä tarjouksia ja ystävien käyttökokemuksia suosituksineen. Vielä jokunen kuukausi sitten en olisi hankkinut tablettia. TV:tä oli mukava katsella vain omassa nojatuolissa isolta ruudulta. Nettisurffailut pystyi hoitamaan läppärillä, samoin bloggailut... kunnes tajusin että eipä sitä läppäriä ole tullut kanneltua mukana, puhelimen näyttö on ohjelmien katseluun liian pieni ja e-kirjoja on tarjolla luettavaksi vaikka kuinka, kunhan vain laitteisto on kunnossa. Sopiva tarjous löytyi Soneran verkkokaupasta*:
Siinä on Samsungin Galaxy Tab S 10.5 ja bluetooth-näppäimistö. Pakettiin kuuluu myös 4G-liittymä. Näppäimistö on erillinen, joten halutessaan mukana voi kuljettaa pelkkää tablettia...
...tai siten tabletti toimii näppäimistön kanssa pienenä läppärinä ja varsinkin kirjoitushommissa näppis on välttämätön. Se käy myös telineenä, tosin kotona olen pitänyt tablettia säädettävässä kirjatelineessä silloin kun olen katsellut siitä ohjelmia. Oulun fanireissulle otin mukaan koko paketin -mahtui käsilaukkuun- ja kirjoittelin ottelufiilikset tuoreeltaan ylös blogijuttua varten.
Tabletin ja näppiksen saa yhdeksi käteväksi paketiksi. Tabletti on tuossa päällimmäisenä.

***

Näin käheälle laitteelle piti myös tehdä sopiva suojus, ihan vain varmuuden vuoksi. Päätin virkata sen jämälangoista ja sain työn valmista juuri ennen Oulun reissua. Keväällä valmistuneesta mekosta jäi yli parisen kerää punaista Novitan Nallea ja samansävyiset napit oli valmiina.
 
Suojus on virkattu yhtenä kappaleena ja samalla periaateella voi tehdä putkilonmallisia koteloita vaikka mille tavaroille. Kun pohjan on saanut oikean kokoiseksi (jouduin purkamaan työtä muutaman kerran) niin sen jälkeen se on helppoa jatkaa loppuun.

Aluksi virkataan ketjusilmukoita, sellainen pohjan eli oikealla olevan päädyn pituinen ketju. Ketjusilmukkaketjuun virkataan kiinteitä silmukoita ja kun ollaan ketjun toisessa päädyssä, tullaan toista puolta takaisin. Ihan kuin virkattaisiin "ympyränä" suorakaiteen muotoista palasta. Ja nurkkien (4kpl) kohdilla virkataan tarpeeksi monella kerroksella kaksi kiinteää silmukkaa samaan silmukkaan. Muistaakseni tein nurkkien lisäykset kahdella kerroksella.

Kun pohja on oikean kokoinen, jätetään nurkkien lisäykset tekemättä ja virkataan kiinteitä silmukoita. Työ alkaa pikkuhiljaa muotoutua putkiloksi kun reunat kääntyvät ja samalla on hyvä tarkistaa että pohjasta tuli oikean kokoinen. Suojus venyy käytössä, joten kannattaa tehdä sellainen että tabletti mahtuu siihen nippa nappa virkkausvaiheessa. Sitten vain virkataan tarpeeksi paljon, jotta tabletti jää piiloon.
Läppä tehdään sitten vain kääntymällä sopivassa kohdassa takaisin ja virkkaamalla kiinteitä silmukoita tasona. Sen takia jälki näyttää läpässä pikkaisen erilaiselta kuin muualla. Nappien lenkit ovat ketjusilmukoita ja virkattu viimeisellä kerroksella. Silloin tein ketjusilmukkalenkkiä edeltävän ja sen jälkeen tulevan kiinteän silmukan samaan edellisen kerroksen kiinteään silmukkaan (eli kaksi kiinteää silmukkaan samaan silmukkaan ja ketjusilmukat siihen väliin). Kokeilun kautta ratkaisu näytti paremmalta. Napit on ommeltu tavallisella, ohuella ompelulangalla.

Halutessaan tuohon voisi tehdä vielä vaikkapa kantokahvan. Yhden reissun käyttökokemuksella suojus on erittäin pätevä ja tabletti kulki hyvin mukana Ouluun ja takaisin. Olen ehtinyt käyttää uutta tablettia reissussa ja muuallakin reilun kuukauden ja ollut siihen erittäin tyytyväinen.
Suosittelen!


*Tabletti liittymineen on ostettu työnantajaltani, omalla rahalla ja omaan tarpeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.