maanantai 2. helmikuuta 2015

Pelicans lapaset

Jokunen aika siten esittelin uuden kaulahuivin ja pipon. Samalla jäin tuskailemaan settiin kuuluvien lapasten kanssa, vaan eipä tarvitse tuskailla enää: lapaset ovat nyt valmiit!

Lankana käytin tuttua Novitan Isoveljeä. Alkuperäinen ajatus oli tehdä lapasiin samanlaista raitakuosia kuin pipossa ja huivissakin. Aloitin vasemman lapasen turkoosilla resorilla ja jatkoin raidoilla melkein sormien kärkiin. Loppulapanen (eli kärkikavennukset) sekä peukalo piti olla jälleen turkoosilla. Huomasin kuitenkin lapasen olevan aivan liian iso ja purin sen resoriin asti.

Sitten iski laiskuus.

Käytin raidoissa sellaista tekniikkaa, missä yhdistin ja osittain päättelin langat jo samalla kun vaihdoin eriväriseen raitaan. Homma oli hidasta, enkä enää vain jaksanut. Resori jäi turkoosiksi ja tein loppulapasen eri väreillä ja oikeaan käteen saman, mutta värit toisinpäin. Malliltaan lapanen on ihan perusjuttua, 32 silmukkaa ja aukkopeukalo.


Tässä vielä koko setti yhdessä kuvassa:

Näitä kelpaa käyttää vaikka joka pävä -ja erityisesti silloin kun on pelipäivä!

2 kommenttia:

  1. Upean pirteät värit! Äitini on käsityöihmisiä. Pitäisiköhän tilata ensi kaudeksi lapaset kärppävärein... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tilaukseen vain, oman joukkueen väriä on aina ilo kantaa! :)

      Poista

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.