torstai 12. maaliskuuta 2015

Pohjoistuulen armoilla

Pelicans - Kärpät 1-5

Turkoosin kiekkokauden 2014-15 päätös Isku Areenalla oli haikea. Vastustajaksi saapui kovin mahdollinen eli runkosarjan voittaja Oulusta. Ottelun tärkein panos katsomon puolella oli viimeinen mahdollisuus nähdä oma joukkue livenä. Siksi valitsin paikkani aivan Pelicansin vaihtoaition takaa.

Tässä kuvapitoinen kooste tiistai-illalta:

Vaihtoaition takana kolmas rivi on alin. Penkkiäni oli korjattu teipillä ja sen vieressä odotti popcornissa uinut tahmainen mailanpää. Hämmentävää.

Nälkä kiusasi työpäivän jälkeen, joten nappasin evästä jo ennen ottelun alkua. Nyt maistui lihiksen kera myös nakki, sinappia ja ketsuppia annostelin reilusti.

Zamboni hyytyi kulmaukseen ja matsin alku viivästyi vartilla. 

Jää saatiin huollettua ja ensimmäisenä areenalle luistelivat tuomarit.

Pelicans aloitti maalinteon. Tässä sitä juhlitaan jäällä ja katsomossa...

...ja tässä heitetään maalintekijöille yläfemmat vaihtoaitiosta.

Ensimmäinen erä päättyi turkoosissa johdossa.

Eetu Sopanen ja toisen erän aloituskiekko...

Päävalmentaja Tomi Lämsä.

Toisen erän jälkeen oli vähän tylymmät lukemat. Hallin DJ halusi varmaan mainostaa huhtikuussa täällä pelattavaa A-maaottelua Suomi-Saksa, mutta 1-4 numeroissa "Den glider in" oli minusta hieman kyseenalainen valinta. Ainakin kotijoukkueelle. Kärppäfaneilla sen sijaan oli kivaa.

Kolmanteen erään päätin hankkia sokerihumalan.

Pelicansin kultakypärä Juhani Tyrväinen menee jäällä sen verran kovaa ettei kypärän kultaus pysy miehen perässä.

Kärpät otti kaksi jäähyä ja Pelicans aikalisän. Tässä pohditaan kuvioita.

Kaksi sekuntia aikaa, vaan ei Helmistä syöttämässä. Aika kiittää.

Tunnelma heti ottelun päätyttyä.

Kättelyiden jälkeen joukkue kiersi kaukalon.

Kuvaa minua ohittavasta joukkueesta ei ole. Sillä hetkellä tarvitsin molemmat kädet taputtamiseen ja halusin katsoa pelaajia silmästä silmään. Hymyilläkin.


Paras paikka?

Kiekkokauden viimeinen paikkani oli katsomo A3, rivi 3, paikka 101. Lipun hinta 22,50e toimituskuluineen. Näkymä jäälle kun kuva on otettu suunnilleen kasvojen korkeudelta ja ilman zoomia:
Joko näin...
...tai sitten näin. Vähän pukumiehen lokaation mukaan.
Katsomo A3 on hallin pitkällä sivulla aivan sen keskellä. Monella tapaa ajateltuna nämä ovat ne parhaat paikat, näkeehän niistä yhtä hyvin molempiin päätyihin. Jos vain istuu tarpeeksi korkealla. Kolme alinta penkkiriviä ovat aivan kaukalon laidalla ja vaihtoaition takana, niissä on kovat muovipenkit ja lippu maksaa saman verran kuin edullisimpaan päätyyn. Ylempien rivien pehmeät penkit ovat tavallisen katsomon (ei klubi) kalliimmat ne noin 30 euron paikat.

Ennen kauden alkua istuin harjoitusottelussa vaihtoaition takana, tosin yhtä riviä ylempänä. Näkyvyys oli silloin parempi, eivätkä valmentajat olleet samalla tapaa edessäni. Nyt en tiennyt olisinko itkenyt vai nauranut kun (takaraivon sekä satunnaisen sivuprofiilin perusteella) maalivahtivalmentaja Toni Pasuri parkkeerasi suoraan eteeni. Olisin voinut vaihtaa paikkaani, mutta se olisi vesittänyt Isku Areenan parhaan paikan metsästyksen idean. Istuin koko ottelun kiltisi siinä mihin olin lippuni hankkinut.

Katsomopaikkani plussat ja miinukset:
+ lähellä omaa joukkuetta
+ kohtuullisen edullinen istumapaikka
+ paljon portaita > hyötyliikuntaa
+ viereiset paikat tyhjiä, joten hyvin tilaa
+ vaihtiaition takana näkee asioita mitä ei muuten huomaisi
- olematon näkyvyys jäälle
- kova muovipenkki

Pikatuomio: mukava paikka päättää kausi, vaikka näkyvyys olikin rajoitettu.

***

Mutta: se ei ollut vielä tässä! Kokoan yhteen ajatukset mennestä kaudesta sekä valitsen Isku Areenan parhaan paikan. Aiemmilta vuosilta tuttu playoff-ennakko sen sijaan jää nyt pois. Palaillaan...


***
Muokkaus 17.3.2015: korjattu pelaajan nimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.