keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Esittelyssä Pelicansin tuleva vastustaja "Virda Irkutsk"

Tänä aamuna Radio Voima uutisoi, että turkoosi suosikkini Lahden Pelicans siirtyy ensi kaudeksi KHL:ään. Samalla joukkueen uudeksi nimeksi tulee Utki Lahti, eli Sorsat. Kuuntele koko juttu podcastina Radio Voiman sivulla.

Fanille tämä KHL-uutinen on kerrassaan mainio! Pelicans -en ole vielä tottunut uuteen nimeen- uudistuu rohkeasti penkin alle menneen kauden jälkeen. Ensin vaihtui valmentaja ja nyt vaihtuu myös sarja. Seuraavaksi joukkueeseen saadaan sitten niitä kaivattuja kovia vahvistuksia. Seuran kiinnostavuus on nyt suurempi kuin kertaakaan menneellä kaudella.

Mutta mikä Pelicansia -sori, Utkia- ja faneja odottaa idässä?

Olin muutama vuosi sitten hieman erilaisella lomareissulla Siperiassa ja haluan esitellä Pähkinäkukkulan lukijoille jo ennen valtamedioita yhden tulevan KHL-vastustajan.

***

Joukkueen logo
Virda Irkutsk eli vapaasti suomennettuna Irkutskin saukot on KHL:n vähemmän tunnettu joukkue, sillä siellä ei ole vielä pelannut tai valmentanut suomalaisia. Irkutsk on varsin paikallinen joukkue: ainoat ulkomaalaiset pelaajat ovat tulleet Mongolista (Irkutskista pääsee junalla noin puolessatoista vuorokaudessa Ulan Batoriin). Itse kaupunki sijaitsee noin sata kilometriä Baikal-järveltä länteen ja sitä halkoo järvestä laskeva Angara-joki.

Uhaa Arenan pääsisäänkäynti
Virda Irkutskin kotiottelut pelataan 10 666 katsojaa vetävässä Uhaa Arenassa. Modermi lasirakennus on valmistunut vuonna 2011 ja sieltä on junayhteys niin Siperian radalle kuin Irkutskin lentokentällekin. Halli on nykyaikainen monitoimiareena aitioineen ja siellä järjestetään joka kesä perinteiset hevosmarkkinat, mitkä houkuttelevat ostajia sekä myyjiä myös Mongoliasta. Kerran halli on jopa toiminut ampumahiihdon maailmancupin kaupunkisprinttiosakilpailun ampumapaikkana.

Uhaa Areenan saniteettitiloja
Uhaa Areenan mielenkiintoisin nähtävyys ottelun lisäksi ovat sen WC:t. Modernit ja länsimaiset vesivessat on naamioitu ovelasti perinteisen siperialaisen puuceen oloisiksi. Huomioikaa turvavyöt, ne on syytä kiinnittää silloin kun hätä on suurin mahdollinen. Osa kopeista on sijoitettu aivan katsomon läheisyyteen ja niistä voi myös seurata ottelua, tummennetun lasin takaa, tietenkin.

Harjoitushalli
Uhaa Areenan läheisyydessä on perinteisemmin rakennettu harjoitushalli. Täällä ei ole lämmitystä, eikä zamboni mahdu ajamaan hallin ovesta sisään. Virda Irkutsk-joukkueen karu ja haasteita pelkäämätön mentaliteetti onkin rakennettu harjoitushallin karuissa oloissa, samalla kun pelaajat ovat itse huoltaneet jään. Mitä kaikkea tuolla tapahtuu, se on arvoitus sillä mediaa ei ole koskaan päästetty sisälle halliin. Juuri kun olin ottanut kuvan, niin turvamies tuli ohjaamaan minut pois.

Perinteinen uhripaikka
Taikausko elää yhä vahvana Siperiassa. Virdan fanit menevät pelipäivänä aina ensin muinaiselle uhripaikalle, joita on kukkuloilla kaupungin ympärillä. Siellä he suorittavat perinteisen riitin repimällä pelipaidan helmasta kangaskaistaleen ja solmimalla sen pyhään puuhun. Näin omalle joukkueelle taataan paras mahdollinen onni illan otteluun.

***

Nähdään Siperiassa, kannustetaan Utki voittoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.