sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pitsihuivi

Ostin uuden takin. Sitten huopahatun ja hanskat. Tämä huivi on ketjureaktion lopputulos:


Takki ja hattu ovat mustat, oranssien hanskojen sävy löytyy liukuvärjätyn huivin keskivaiheilta. Käytin ensimmäisen kerran vironvillaa, mitä ostin vyyhdin verran Pitsi & palmikko-liikkestä Lahdesta. Alkuperäinen malli on toteutettu yksivärisenä valkoisena, onneksi liukuvärjätty lanka sopii hyvin päästä päähän neulottavaan suorakaiteen muotoiseen huiviin.

Reunus on virkattu jälkikäteen. Ensin kiinteitä silmukoita koko huivin ympärille ja sitten pitsimäinen reunus. Tässä vaiheessa jouduin hieman soveltamaan ohjetta ja jätin toisena olleen pylväs-ketjusilmukkakerroksen pois. Se vain ei millään toiminut, kerroksesta tuli joko liian kireä tai sitten löysä. Purettuani sen monen monta kertaa teinkin suoraan pylväitä ryppäinä sekä kiinteitä silmukoita. Ja valmista tuli!

Huivin ohje löytyy kirjasta Luonnonkauniit neuleet, tekijöinä Ingalill Johansson (ohjeet) ja Ewa K Andinsson (kuvat), WSOY.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.