tiistai 28. heinäkuuta 2015

Turkoosia tunikassa

Ihmettelin jokunen päivä sitten lainauskuitin päivämääriä. Niiden mukaan kirja oli lainattu 14.7. ja palautuspäivä on 11.8. En ymmärtänyt miten olen voinut lainata kirjan tulevaisuudessa, sillä nythän on vasta kesäkuu. Ei ole ollut lämmintä ja lomakin on vielä pitämättä... Hetkisen asiaa pohdittuani havahduin todellisuuteen.

Tänä aamuna sentään on aurinkoista ja päivästä tulee ehkä lämmin. Useimpina kesäpäivinä on kuitenkin ollut sellainen fiilis, että tekisi mieli pukeutua uuteen tunikaani:
Novita Kevät 2015, suunnittelija Sisko Sälpäkivi. Lanka: Novita 7 veljestä. Pingviini kuvausrekvisiittaa.
Kevään lehden ohje meni hetimiten "pakko saada" hankintoihin, osittain juuri turkoosin raidan takia. Nyt se on viimein valmis. Malli on saanut lehdessä vaikeusasteen keskivaikea, mikä on pätevä luokitus. Suurin osa työstä kudotaan ainaoikeaa eikä silmukoiden lisäyksiä tai kavennuksia ole paljoa.  Tunikan vaikein kohta on etupuolen taskut. Ne tehdään samalla kun harmaa lanka vaihdetaan turkoosiin ja se edellyttää pientä aivojumppaa. Ei kuitenkaan mitään ylitsepääsemätöntä. Taskut voi myös jättää pois, jos siltä tuntuu. Minusta ne tuovat kivan lisän muuten varsin yksinkertaiseen tunikaan. Sen suuri koko vaatii neulojalta hieman kärsivällisyyttä. Tunikan kaulus oli mielestäni liian pitkä, joten jätin siitä pois useamman sentin. Muuten noudatin lehden ohjetta.

Olen tehnyt viime aikoina useammankin lyhythihaisen lämpimän neuleen. Niissä on hyvät sekä huonot puolensa. Kovalla pakkasella käsivarsilla voisi olla muutakin lämmikettä kuin takki ja tunika alle puettu ohuempi paita. Viileillä ilmoilla hihaton tai lyhythihainen villajuttu taas on lämmin muttei liian kuuma. Että käyttökohteet kullekin luomukselle. Jo puikoilla oleva villatakki on sekin vajaahihainen. Ja kyllä niitä pitkähihaisiakin tulee taas jossain vaiheessa tehtyä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.