lauantai 15. elokuuta 2015

Lätkässä lätkään, osa 6

Kun Stanley Cup saapui Lahteen

Antti Niemi voitti keväällä 2010 Stanley Cupin ensimmäisenä suomalaisena maalivahtina Chicago Blackhawksissa. Kaksi vuotta aiemmin mies oli torjunut vielä turkoosipaidassa. Suomalainen kiekkoilija ei ole päässyt nostelemaan mitään suurta lätkäpyttyä liian monta kertaa, eikä varsinkaan Stanley Cupia. Voittajat saavat viettää pokaalin kanssa vuorokauden ja suomalaiset ovat tuoneet sen aina tänne. Antti päätti vierailla Stanly Cupin kanssa elokuussa myös täällä Lahdessa, mikä oli erittäin upea ele seuralle sekä faneille.

Pokaali oli näytillä tietenkin Isku Areenalla ja faneilla oli vapaa pääsy tilaisuuteen. Tässä kuvakooste illan tapahtumista.
Antti ja Stanley Cup saapuivat hieman myöhässä, mutta tyylillä.

Kaukalon keskelle oli rakennettu lava ja Stanley Cupille asianmukainen paikka. Ihan mikä tahansa pöytäliina ei kelvannut. 

Välillä katseltiin mediakuutiolta Antin uran huippuhetkiä.

Pasi Nurminen odotteli omaa vuoroaan jäähyboksissa.

Nupe ja entinen valmennettava Antti yhdessä lavalla. Illan juonsivat turkoosi ääni Ili Varmavuo sekä Antero Mertaranta.

Virallisen ohjelman jälkeen yleisö pääsi tapaamaan Anttia ja koskettamaan pokaalia. Kaukalossa ei ollut jäätä, mutta melkoinen tungos sinne saatiin aikaan. Tältä se näytti katsomosta...

...ja tältä kaukalosta. Jono veti aika hitaasti mutta kaikki halukkaat pääsivät pokaalin luo. Hallin pääty oli silloin remontissa. Nyt tuolla pressujen tilalla on kannattajakatsomo, aitioita ja muutenkin uudet tilat katsojille. Sekä tietenkin jään tasossa työtilat ja pukukopit joukkueille, huoltajille ja valmentajille.

Illan sankarin oli helppo hymyillä pokaalin kera.


Alle vuotta myöhemmin Isku Areenalla nosteltiin MM-pokaalia. Jostain syystä se jäi minulta näkemättä, mikä sapettaa aivan vietävästi. Seuraavassa osassa kerronkin omat muistoni toisesta maailmanmestaruudesta. Arvaatko sillä välin missä näin ilmaveivin? Kenenkään kotona, baarissa tai Bratislavassa ei ole oikea vastaus...

Edellinen osa: Paluu kiekkokaupunkiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.