lauantai 19. syyskuuta 2015

Vaasalainen (ilman perunoita)

Toinen liigaviikko tarjosi upean voiton Oulusta mutta suurimman huomion sai somesta alkanut ruokakohu. Lyhyesti: Vaasan Sport tarjoili keskiviikkona Pelicansille ottelun jälkeen chilinakkeja, eineslihapullia sekä kaalisalaattia. Pelicans päätti käyttää option B ja ruokaili lähimmällä ABC:llä. Pidempi versio tapahtumista löytyy täältä. Sen jälkeen yksi asia johti toiseen ja suunnilleen vuorokausi alkuperäisen chilinakkitarjoilun jälkeen Pelicans ravintolat ilmoitti lanseeranneensa seuraavaan otteluun uuden annoksen: Vaasalainen (ilman perunoita). Ilman, koska alkuperäisestäkin annoksesta puuttuivat hiilihydraattipitoiset perunat. Ja paljon muutakin.

Ja tottakai minun oli kohdattava päivän ottelussa paitsi vastustaja Jyp, myös Vaaasalainen (ilman perunoita)!
***
Valmistauduin otteluun syömällä lounaaksi itse tehtyjä lohkoperunoita dipin ja kasvisten kera. Pidin ruoka- ja ravintoympyrän edes jokseenkin kunnossa nauttimalla perunat jo etukäteen.

Isku Areenalla Vaasalaisen (ilman perunoita) sai jokaisesta kojusta. Tai ainakin jokaisesta eteeni osuneesta kojusta. Tuo kuva suorastaan tuo veden kielelle, eikö vain?
Peruna-annoksen jäljiltä oli havaittavissa vielä pientä ähkyä. Päätin kuitenkin käydä rohkeasti Vaasalaisen (ilman perunoita) kimppuun jo ennen ottelun alkua. Myyjä ehdotti myös juomaa, mutta ajattelin ottaa sen vasta myöhemmin, jos tarvitsen. Alkeellinen virhe.
Ja tältä näyttää Isku Areenalla myytävä Vaasalainen (ilman perunoita). Söin annoksen ilman lisukkeita, mutta ketsuppia ja sinappiakin oli tarjolla. Nakit, lihapullat ja kaalisalaatti mahtuivat hyvin vatsaan perunoiden jälkimaininkeihin ja vedin koko annoksen. Sen hyvät ja huonot puolet ovat:

+ Lihapullat ovat rehellisiä eineksiä. Väri on harmahtava, koostumus epämääräinen ja maku teollinen.
+ Nakeissa on jokin hassu mauste.
+ Kaksi nakkia ja kolme lihapullaa olisi riittänyt minulle, sen jälkeen mentiin sisulla loppuun.
+ Kaalisalaatti yrittää tehdä annoksesta salonkikelpoisen siinä onnistumatta.
+ Annoksessa on julmetusti suolaa. Sen syötyään teki mieli kaataa välittömästi kannullinen vettä kurkusta alas.
+ Kuudella eurolla kaupasta saa paljon enemmän vastaavia tuotteita.
+ Kuvassa on yksi lihapulla enemmän kuin todellisuudessa.
+ Annoksessa on varmasti enemmän lisäaineita kuin lihaa.
- Nakeissa on rapsahtava kuori eivätkä ne mielestäni olleet chilinakkeja.
- Kaalisalaatti oli ihan syötävää.


Vaasalainen (ilman perunoita) oli juuri niin kammottava kokemus kuin etukäteen ajattelinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.