perjantai 2. lokakuuta 2015

Isku Areenan uusi lihamuki

Tämä blogi uhkaa nyt mennä pelkäksi syömiseksi. Ensin oli Vaasalainen (ilman perunoita) ja eilisessä matsissa testasin Isku Areenan uusitun lihamukin. Menköön, jatketaan ihan oikeilla kiekkojutuilla vähän myöhemmin...

Taustaa sen verran, että lihamuki on lahtelainen perusherkku. Aamuyön tunteina grillijonoissa syntynyt annos on saatavilla sivistyneempänä versiona Seurahuoneella. Viime kaudesta lähtien sitä on saanut perinteisessä asussa kiekkomatsissa. Söin siellä edellisen lihamukini melkein päivälleen vuosi sitten, enkä lämmennyt annokselle. Tarkempi selostus kohtaamisesta löytyy täältä.

Sen jälkeen hallilla on vaihdettu ravintolapäällikkö ja sen myös koko annos on tuunattu uuteen uskoon. Kastikkeetkin tehdään käsityönä paikan päällä. Uteliaisuudesta päätin antaa annokselle uuden mahdollisuuden, varsinkin kun tarjolla oli valkosipulikastiketta.
Tässä ensikosketus lihamukiin. Vertailun vuoksi vasemmalla on juomamuki, missä majailee puolen litran limppari. Lihaa on mukissa noin nelisen desiä, että ei ihan pientä määrää. About saman verran kuin aiemmin. Jalapeno on uusi juttu. Pyysin kastikkeeksi valkosipulia sekä hieman mietoa chilikastiketta.
Näkymä mukiin. Täsä kuvakulmasta lihaa näyttää olevan paljon vähemmän kuin sitä oikeasti on.

Entä sitten maku?

Jos aiempi lihamuki oli korkeintaan yhden tähden mättö, niin tämä uusi saa kolme ja puoli tähteä viidestä. Selkeä parannus aiempaan! Liha on edelleen aika perinteistä kebablihaa. Vuoden takaisen muiston ja valokuvan perusteella uskaltaisin väittää että se on vaihdettu astetta laadukkaampaan. Hyvä niin. Kastike, tai kastikkeet, varsinkin se valkosipuli ovat erittäin hyviä! Jalapeno on ihan OK, söin vain puolet, mutta en välitä niistä muutenkaan. Enkä inhoa yli kaiken. Se saa ihan hyvin olla mukana annoksessa. Lihassa voisi olla hieman vähemmän suolaa.

Suurin miinus menee kastikkeen määrälle. Se nimittäin loppui kesken ja viimeinen kolmasosa annoksesta oli pelkkää lihaa. Lihamukin se juttu minun mielestäni on lihan ja kastikkeen yhdistelmä, joten niitä molempia pitää riittää viimeiseen haarukalliseen. Törmäsin sattumalta toisella erätauolla Pelicansin Anttiin ja kerroin kastikepalautteeni. (Ei Jaatiseen tai Erkinjunttiin, katso täältä yhdeksäs kuva ylhäältä.) Seuraavalla kerralla pyydän Antin ohjeen mukaan laittamaan kastiketta ihan reilusti pohjalle asti. En vietä aikaani baarinjälkeisissä grillijonoissa, joten joku viisaampi kertokoon minulle kuinka kastike annostellaan siellä perinteisesti ja paljonko sitä laitetaan. Mutta jos kerran pyytämällä saa Isku Areenassa sen määrän kastiketta kuin haluaa -mikä on suorastaan idioottimaisen yksinkertaista ja niin sen pitääkin olla- asia on bueno näin.

Ei, tästä ei tule mitään kastikegatea. ;)


Kauden 2015-16 lihamuki menee jatkoon. Tämän syön mielihyvin joskus uudelleen.
Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.