sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Loppuvuoden sokeriannos

Kaikki tai ei mitään (neljä Harlequin -kirjaa)

Tunnustan, että minulla on pieni salainen pahe. Kaipaan kerran-pari vuodessa romanttista luettavaa. Sellaista, missä loppu on varmasti onnellinen ja yltiöromanttinen. Tai yltiömäisen epäuskottavan romanttinen. Sain jo aiemmin lainaan neljän Harlequin -kirjan kokoelman ja nyt loppuvuodesta koitti juuri oikea hetki sekä mielentila sen lukemiselle.


Kaikki tai ei mitään sisältää seuraavat teokset:

Julia James: Kesäyön suudelma

Liikemiehen tytär Eve rakastuu tietämättään isänsä vihamieheen. Muutama väärinkäsitys lisää ja Eve viettää yön miehen seksiorjana, sitten molempia kaduttaa. Ennakkoluuloista on kuitenkin mahdollista päästä eroon ja auvoiseen, yhteiseen tulevaisuuteen.


Peggy Moreland: Miljonäärin matkassa

Penny tietää miten napataan opiskeluaikainen ihastus: pestautumalla miehen sihteeriksi! Sivutuotteena hiirulaisesta kuoriutuu upea ilmestys ja pomo saa kalustetun kodin. Ja jotta tarina ei kuulostaisi liian vaatimattomalta, löytää myös hylätty lapsi itselleen huoltajat. Ja Pennykin vihdoin saa.


Fiona Hood-Steward: Kaksi sukua, yksi totuus

Natasha perii linnan Ranskasta. Kaupan päälle tulee myös komea naapuri sekä arvoitus menneisyydestä. Arvaat kyllä loput.


Alexandra Sellers: Sulttaanin perillinen

Rosalind kuulee kerralla hieman liikaa uusia totuuksia jo edesmenneen puolisonsa elämästä. Kun Rosalindin pojan henki on vaarassa, on avioliiton solmiminen puoleensavetävän muukalaisen kanssa se loogisin ratkaisu. Jos vain onnen tiellä ei olisi liikaa salaisuuksia...


En osaa valita näistä mitään tiettyä suosikkia. Jokainen on tavalla tai toisella ryysyistä rikkauksiin ja rakkauksiin kertomus ja erittäin perinteistä Harlequinia. Kannen mukaan ne ovat "neljä toivottua romaania vindoinkin uusintapainoksina". Hankala sanoa mikä erottaa nämä neljän muista vastaavista ja nostaa ne suosikeiksi ylitse muiden. Tähän kattaukseen tarinoissa on sopivasti eroja henkilöissä ja juonessa joten samaa juttua ei tarvitse lukea neljä kertaa putkeen.

Ei Kaikki tai ei mitään mikään unohtumaton lukuelämys ole. Se sopi mainiosti tarkoitukseensa ja vei ajatukset jonnekin aivan muualle kun tarvitsin aivoja nollaavaa, salaisen paheellista kirjalisuutta.

Kirjan kannessa on muuten kysymys: Saako rahalla rakkautta? Sen vastauksen tietää jo lukemattakin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.