maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pitsinen neule

Varsin helpon näköinen ja vajaamittainen neuletakki venyi jostain syystä kuukausia kestäneeksi projektiksi. Ohje on kolme vuotta vanhasta Novitan lehdestä ja ostin langat kun oikeaa väriä oli vielä saatavilla. Kaapissa langat lojuivat ainakin pari vuotta, onneksi ne riittivät. Rose (aiemmin myös Rose Mohair -nimellä tunnettu) lanka on ihanan pehmeää ja kuitenkin yllättävän lämmintä myös talvikäyttöön. Nyt tekemäni vajaamittainen malli on parhaimmillaan välikausina.
Novita Kevät 2013, suunnittelija Lea Petäjä. Lanka: Novita Rose.
Pitsineule lähikuvassa
Tämän malin paras puoli on sen nopeassa viimeistelyssä. Kun kappaleet ovat valmiit, aseteltu muotoon, kostutettu ja kuivattu, ommellaan vain saumat. Pääntieltä tai etureunoista ei tarvitse poimia silmukan silmukkaa, riittää kun päättelee kaikki ylimääräiset langanpätkät. Olen aiemmin ommellut saumat aina nurjalta puolelta, mutta nyt kokeilin ensimmäisen kerran oikealta puolelta ompelua. Se vei enemmän aikaa ja jouduin aluksi purkamaan työtä monta kertaa. Vaivannäkö kannatti, sillä oikealta puolelta ommeltuna saumoista tuli kauniimmat ja lopputuloksen näkee heti, eikä vasta työn käännettyään. Suosittelen etsimään jonkin kuvallisen ohjeen avuksi, viime kädessä kannattaa kuitenkin luottaa omaan silmään ja arvioon.
Neuletta voi pitää kiinni tai auki.
Pitsin mallineule on helppo, mutta se vaatii pientä ajattelua ja silmukoiden laskemista kun kappaletta kavennetaan. Mallina tämä takki/jakku ei ole sieltä vaikeimmasta päästä ja sopii minusta jonkin verran kokeneelle neulojalle vaikkapa ensimmäiseksi pitsineuletakiksi. Toivottavasti Rose saadaan uudelleen mukaan Novinta lankavalikoimaan, tekisin siitä mielelläni muitakin neuleita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.