sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Pieni virkattu kassi

Virkkasin sivutyönä jotain tarpeellista ja nopesti valmistuvaa: kassin -tai oikeastaan laukun- pyykkipojille. Aiemmin säilytin pyykkipoikia muovipussissa ja tarvitsin näppärämmän ratkaisun mikä kulkee helposti mukana ja mistä pyykkipojat eivät tule läpi.


Kaappiin oli jäänyt joululahjanneuleen jäljiltä melkein kokonainen kerä Novitan Tuubia. Paksu lanka on nopeaa virkata ja kestävää. Tässä ohje, laukkuun kului lankaa noin 230g eli puolikas kerä Tuubia riittää. Valmiin laukun leveys on 23 cm ja korkeus 20 cm. Hihnan pituus 100 cm. Käytin virkkuukoukkua nro 8.

1. Tee 20 ketjusilmukkaa, ne jäävät laukun pohjaksi.

2. Virkkaa ketjusilmukkaketjun reunaan kiinteitä silmukoita. Silmukkaketjun viimeiseen silmukkaketjuun kääntyessä 3kpl kiinteitä silmukoita ja sitten toista reunaa takaisin. Toiseen päätyyn ketjusilmukkaan myös kolme kiinteää silmukkaa.

3. Virkkaa sen jälkeen kiinteitä silmukoita, yksi jokaiseen aiempaan silmukkaan, kunnes korkeus on 20 cm. Työ näyttää ensin littanalta, mutta reunat kupertuvat pikkuhiljaa laukuksi.

4. Kun olet toisessa reunassa, tee hihna: virkkaa yksi piilosilmukka niin, että pistät koukun edellisen silmukkakerroksen ali. Saat hihnan tukevammin kiinni laukun reunaan. Virkkaa sitten ketjusilmukoita noin metrin verran.

5. Kiinnitä hihna toiseen reunaan samalla tavalla, eli piilosilmukkalla silmukkakerroksen ali. Vedän lanka uudelleen samasta kohtaa ja tule hihnaa pitkin takaisin virkkaamalla piilosilmukoita ketjusilmukoihin.

6. Kiinnitä lanka ja päättele.

Ohjetta voi tottakai soveltaa miten vain muuttamalla silmukkamäärää ja laukun tai hihnan kokoa.


Valmis laukku näyttää lintuperspektiivistä tältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.