perjantai 26. heinäkuuta 2013

Paljon melua silkkisolmiosta

E L James: Fifty Shades - Sidottu

Okei, myönnän että uteliaisuus vei voiton ja tilaisuus teki vaarin ("Mulla on se kirja, haluatko lainaan?" "Joo.") ja voihan tätä yrittää perustella silläkin, että kirjoitusharrastukselle on etua monipuolisesta lukemisesta.
Fifty Shades -Sidottu on kaikessa kauheudessaan kaunokirjallisuudeksi naamioitua pornoa: ei juonta eikä mitään, mitä edes kohtalaisessa kirjassa pitää olla. Sivutolkulla seksikohtauksia, joiden väliin on laitettu pakollista pohdintaa suhteen tilasta ja siihen liittyvästä aivan liian monisivuisesta sopimuksesta. Kömpelöä ja ala-arvoista kerrontaa kerta kaikkiaan.

Yleensä olen suhtautunut mielenkiinnolla tarinoihin, joiden tapahtumapaikka tai jokin muu juttu juonessa on ennestään tuttu. (Esimerkiksi Kaanin Aarre -kirjassa Dirk Pitt seikkailee näkemissäni maisemissa Siperiassa.) Fifty Shadesissa päähenkilö Anastasia Steele juo aamuisin samaa teetä, mitä itsekin. Koin asian ainoastaan ärsyttäväksi. Eikä se suhteen toinen osapuoli Christian Grey mikään "herra Darcy" ollut, vaikka herraksi pyysikin itseään kutsumaan.

Oikeastaan tämän kirjan mukana pitäisi olla paketti nippusiteitä. Ei siihen kirjan käyttötarkoitukseen, vaan kirjan ympärille laitettaviksi -jottei sitä sattuisi avaamaan edes vahingossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.