lauantai 10. marraskuuta 2012

Matkaopas kirjamaailmaan

Jera Hänninen & Jyri Hänninen: Haluatko todella kirjailijaksi?

Valitsin varsinaiseksi otsikoksi kirjan alaotsikon, sillä se kuvaa paremmin kirjan sisältöä. Juonta tässä ei alun kuvitteellisen, kirjailijaksi haluavan ja sellaiseksi päätyvän Pertti Uunikosken tarinaa lukuunottamatta ole. Pertin tarina toimii varoittavana esimerkkinä kaikille äkkirikastumisesta ja maailmanmaineesta haaveileville pöytälaatikkokirjoittajille, sillä todellinen kirjailija elää köyhyysloukussa apurahojen turvin. Suurin osa tästä kirjasta onkin sitten aakkostettua hakemistoa, josta löytyvät niin kustantamot, kirjallisuuspalkinnot, kirjakaupat, kustannustoimittajat ja kustannussopimuskin. Ja kyllä siellä on esimerkkejä muistakin kuin pelkästä K-kirjaimesta... ihan aasta ööhön. Lopusta löytyy Sofi Oksasen vinkkejä aloittelevalle kirjailijalle.


Etsi tällainen kirja, jos haluat kirjailijaksi. Vai haluatko?
Haluatko todella kirjalijaksi? oli helppo- ja nopealukuinen, se paljasti paljon tietoa kirjamaailmasta ja sisältö oli kattava (toisaalta, mistä minä tiedän mitä sieltä olisi puuttunut). Sopivaa luettavaa jokaiselle, joka haluaa kurkistaa kustannusmaailman sisäpiiriin ja tietää mitä siellä tapahtuu. Toisaalta kirjassa oli varsin meheviä juoruja ja monia henkilöitä arvostellaan ei-niin-ystävällisin sanankääntein. Joten onko paikoitellen kyseessä totuus vai kirjoittajien oma mielipide? Siihen en osaa vastata. Huumoriakin tästä löytyi. Koska kyseessä on enemmin tietokirja kuin romaani, eikä sisällössä ollut erityisiä lempikohtia tai kutkuttavia juonenkäänteinä, päättyy esittely tähän. :)


Seuraava kirjaesittely on eilen aloittamani Perillinen (Christopher Paolini).

Ja ehdottomasti aion sen jälkeen lukea...
Helena Waris: Talviverinen 
Tämä. On. Pakko. Saada. Heti. Omaksi. Mutta se ilmestyy vasta tammikuussa. Pohjankontu -trilogian päätösosa.
George R. R. Martin: Lohikäärmetanssi
Luin tämän jo englanniksi viime keväänä, mutta suomennos on se, mikä päätyy hyllyyni ja uudelleen luettavaksi heti ilmestyessään. Kun vain tietäisi että milloin.

Nämä voisivat olla hyviä. Kiinnostavia ainakin...
David Mitchell: Pilvikartasto
Pian myös leffana. Muuten en olisi tästä kuullutkaan.
Marilyn Monroe -elämäkerta
SMASHin innoittamana. En ole vielä päättänyt kenen kirjoittamana.

Pakko lukea joskus...
Jean M. Untinen-Auel: Maalattujen luolien maa
Maan lapsien edellinen osa ei vakuuttanut, joten tämä tarttunee mukaan vasta kun se on kirjaston hyllyssä ja hieman tyrkyllä.

2 kommenttia:

  1. Marilyn -kirjoista, niin multa löytyisi Joyce Carol Oatesin Blondi. Saat lainaan :)

    VastaaPoista
  2. Pikainen googletus herätti mielenkiintoni kirjaa kohtaan. Kiitos, lainaan mielelläni!

    VastaaPoista

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.