sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Pelicans huivi ja pipo

Pelicansin eilisen voiton siivittämänä onkin loistava hetki esitellä uusimmat turkoosit asusteeni.

Sain jokin aika sitten valmiiksi uuden huivin sekä pipon. Toistaiseksi olen käyttänyt näiden kanssa joko rukkasia tai joululahjaksi saatuja lapasia, vähän kelistä riippuen. Lapasista löytyy kuvaa aiemmasta otteluraportista. Teen parhaillaan myös samaan sävyyn sopivia lapasia, tosin niiden väkertäminen kestää vielä jonkin aikaa. Joten tässä nyt se osa mikä on jo käyttökelpoista tavaraa:

Käytin samoja lankoja aiemmin turkoosiin keinutuoliin, tosin nyt jätin petroolin sekä kullan sävyt pois. Samoin unohdin ne viralliset kannustushuivit ja käytin joukkueeni värejä luodakseni jotain sen henkeen sekä omaan tyyliini sopivaa. Novitan Isoveljestä syntyi erittäin paksu kaulaliina ja lämmin pipo, näillä tarkenee vaikka pakkasmittarin elohopea tippuisi reippaammin.

Pipo on malliltaan ihan peruspipo. Reunassa on ensin 2o 2n neulosta muutama kerros ja sen jälkeen kaksi kerrosta aina samalla värillä, ensin oikein ja sitten nurin neulottuna.

Huivi on tehty samalla idealla ja myös pyöröpuikoilla yhtenä putkena, tosin jonkin verran pipoa kapeammaksi. Kun kirjavan huivin tekee pyöröpuikoilla, niin nurja puoli sekä lankojen vaihdot jäävät sen sisäpuolelle -kätevää! Kutomiseen menee enemmän aikaa kuin perinteisempään kahdella puikolla tehtyyn huiviin, toisaalta siitä tulee jo valmiiksi kaksinkertainen, eikä huivista tarvitse kutoa niin pitkää. Tuo ylettyykin vain kertaalleen kaulan ympärille ja on silti tarpeeksi lämmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.