keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Lätkähaaste!

Tämä on jatkoa Kotona vieraissa -jutulle.


On kulunut jo tovi siitä, kun Nelonen julkisti (SM-)Liiga pakettinsa: on studion täydeltä asiantuntijoita, enemmän ohjelmaa ennen ottelun alkua, HD-kuvaa joka paikkakunnalta, kaikki matsit suorina ja paketin ostajalle kaupan päälle vielä valtavasti muutakin katsottavaa suoraan omaan töllöön. Mahdollisuus kokea Liigakausi upeampana kuin koskaan!

Ja silti, niin huomasin, oli päällimmäinen tunteeni pettymys.

Ei vieläkään sitä parasta mahdollista pakettia, millä saisin TV-kausikortilla pelkän lätkän kauden alusta loppuun, en sen pidemmäksi aikaa enkä mitään muuta.

Ja sitten mielessäni alkoi itää ajtus, mikä vahvistui päivä päivältä ja kypsyi radikaaliksi ja usean tutun mielestä varsin yllättäväksi päätökseksi: jätin lätkäkanavat tilaamatta. Minä, joka olen parin viimekauden ajan kiirehtinyt töistä kotiin matsin alkuun ja nautiskellut Pelicansin vieraspelit(kin) omalta sohvalta, kämpässä mikä on hankittu sillä perusteella että siellä näkyi URHOtv totali.

Mistä moinen takinkääntö?

Paheeni on jääräpäinen halu saada hullukin idea toimimaan. Elämässä pitää olla haastetta. Miten pärjään ilman TV-Liigalätkää? Kuulosti ensin järjettömän pahalta, mutta sitten löysin asiasta muita puolia. Ensinnäkin olen nähnyt viime vuosina paikanpäällä livenä vähemmän otteluja kuin ennen TV-aikaa. Mikään ei korvaa sitä tunnetta kun pelin näkee Isku Areenalla, siinä kuulee luistimen piirrot jäähän aivan eri tavoin ja elää täysillä mukana tunnelmassa. Ja onhan se mukavampaa hurrata maalille yhdessä usemman tuhannen turkoosin fanin kuin yksin tai parin kaverin kanssa.

Toiseksi minun on ikävä Ili Varmavuon selostuksia vieraspeleistä. Yksikään TV-selostaja ei pysty tarjoamaan sitä taianomaista hetkeä minkä Ili osaa luoda peliin pelkän ääniyhteyden välityksellä Radio Voimalla. TV ja radio eivät lähetä peliä yhtä aikaa, joten oli käytännössä (ainakin minulle) mahdotonta saada hommaa toimimaan yksi yhteen niin, että olisi katsonut kuvan TV:stä ja antanut Ilin hoitaa selostamisen. Siinä tärkeimmät syyt päätökseen.

Rahallista säästöä tästä tuskin tulee, päinvastoin, sillä kanavapaketin kk-maksun sijaan roposeni kilahtavat Isku Areenan kassaan kun maksan yksittäisistä ottelulipuista sekä lihapiirakoista (ovat muuten tosi hyviä!).

Haastettuani itseni haastan myös sinut! Mene kaudella 2013-14 paikanpäälle seuraamaan lätkämatsia, edes yhden kerran. Ei ole väliä minkä jengin matsia tai mitä lippu maksaa tai maksatko sen itse, mutta mene paikanpäälle. Jos et ole vielä kertaakaan käynyt lätkämatsissa: menetä kiekkoneitsyytesi, se ei satu ellet sitten epähuomiossa osu kaukalosta kimpoavan kumilimpun tielle. Jos taas lätkä on sinulle jo henki ja elämä: ota mukaan joku joka ei ole koskaan uskaltanut jäähallin tai ulkojään lähelle. Saatat yllättyä iloisesti kun pääset opastamaan noviisia lajin pariin ja pohtimaan esimerkiksi sitä miksei -tämä on tosijuttu- lätkää pelata useammalla kiekolla...

Nähdään Isku Areenalla tai jos en pääse pelipaikalle olkoon Radio Voima kanssani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.