lauantai 7. maaliskuuta 2015

Kyllä me niin Tomi Lämsän mielen pahoitimme...

Kun parisen viikkoa sitten suostuin Radio Voiman haastatteluun, en olisi uskonut että sitä muistellaan vielä nytkin, saati että näpyttelen tässä taas ylös ajatuksiani tuosta illasta. Tai oikeastaan sen jälkimainingeista. Olin yksi neljästä Pelicans-fanista, jotka kertoivat mielipiteitä ja ajatuksia mm. menneestä kaudesta, joukkueesta, sen johdosta sekä faniudesta. Kirjoitin itse haastattelusta jo aiemmin Radiohommia ja livematsia -jutussa, ja sieltä löytyy myös linkit Etelä-Suomen Sanomien (ESS) juttuihin sekä Podcasteihin.

Eilen minulle selvisi, ettei Pelicansin päävalmentaja Tomi Lämsä ollut tykännyt tästä haastattelusta. Koko keskustelu löytyy Twitteristä, ja tässä ne keskeiset kohdat eli ESS toimittaja Vili Uuskallion twiitit:

"Lämsä on ilmeisesti vetänyt herneen nenään siitä, että #PelicansFi-fanit pääsivät ääneen Radio Voimassa. Voi hyvää päivää!"

"Kuulemani mukaan kyse on siitä, että yhteistyömedia ei olisi saanut antaa tilaa kriittisille näkemyksille. Käsittämätöntä."

Koska twiiteissä käytetään ilmauksia "ilmeisesti" ja "kuulemani mukaan" olen niiden antaman toisen käden infon varassa. Ja lähdenkin etenemään sillä ajatuksella että Tomi Lämsä on saattanut sanoa tuollaista. Jos sanat on sanottu ääneen, niin mitä se merkitsee?
Tutkailen seuraavia väittämiä:

1. Tomi Lämsä on pahoittanut mielensä fanien kritiikistä.

Tomi Lämsän paikalla, siinä samassa tilantesssa olisin varmasti ensin itsekin pahoittanut mieleni. Tuohon voi samaistua jokainen, jonka työpanosta ja esiintymistä arvostellaan suorin sanankääntein. Mutta nyt on enemmän kyse siitä, miten sen kritiikin ottaa vastaan. Liigajoukkueen valmentajat, pelaajat sekä koko seurajohto joutuvat kestämään arvostelua. Alakanttiin menneen kauden loppuessa kritiikkiä ja mutinaa kuuluu enemmän kuin kiitoksia. Se on vain otettava vastaan ja käsiteltävä fiksusti.

Kritiikin esitimme me fanit, jotka olemme seuranneet joukkueen edesottamuksia vuosia, jopa kymmeniä vuosia. Me käymme hallissa peli toisensa jälkeen. Ei ehkä aivan joka matsissa, mutta tällä kaudella Pelicans ei ole pelannut kertaakaan tyhjälle katsomolle. ;)


2. Radio Voima ei olisi saanut päästää ääneen kriittisiä faneja.

En tiedä mitä kaikkea ESS - Radio Voima - Pelicans yhteistyökuvio pitää sisällään, eikä se minulle oikein kuulukaan. Riittää, että voin seurata rakastamani joukkueen otteluita ja kuulumisia paikallisesta mediasta. Mutta: tämä on Lahti, Kiekkokaupunki ei Pjöngjang, Pohjois-Korea. Toimittajat saavat käsitellä ja tuoda esille positiivisia sekä negatiivisia asioita, eikä valmentaja tai seura voi kontrolloida etukäteen sitä, millaista juttua heistä tehdään. Toimittajalla on sitten vastuu tehdä työ ja juttu oman ammattietiikkansa mukaan.

Lähetyksessä me fanit kerroimme omia mielipiteitämme. Jos niitä juttuja ei olisi kuultu radiossa, ne olisi käyty läpi kahvipöydässä, pubissa, lounaalla, illanvietossa, missä tahansa missä käydään kiekkokeskustelua. Kritiikki olisi ollut edelleen olemassa, sitä ei olisi saanut piiloon.

Se ilta oli varattu faneille. Uskoisin että Tomi Lämsä saa niin halutessaan oman puheenvuoron Radio Voimassa tai ESS:ssä jos vain pirauttaa toimitukseen.


3. Fanien antama kritiikki on Tomi Lämsän ja Pelicansin kannalta pelkästään huono asia.

No ei ole. Ensinnäkin Radio Voimaa ja Aleksi Sammalistoa kiinnosti saada ohjelmaan seuran faneja. Ja toisekseen neljää turkoosia fania kiinnosti mennä studioon. Allekirjoitan täysin sen, että oli suorastaan mahtavaa puhua Pelicansista, niin niitä hyviä kuin vähän huonompiakin juttuja.

Ja muistattehan siellä Isku Areenalla, että meiltä faneilta saa myös positiivista palautetta ja kehuja. On saanut ja tulee saamaan. Jääkiekon peluu, valmentaminen ja kiekkobisnes ei vain ole pelkkää ylämäkeä, ei meille faneille eikä teille.

Siinä vaiheessa kun kukaan ei kirjoita Pelicansista tai tee radiojuttuja, kun hallille ei saavu yhtään katsojaa, on syytä huolestua. Kun ketään ei kiinnosta Pelicans, niin silloin vasta ollaan todellisessa pulassa.


Nähdään tiistaina Isku Areenalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.