lauantai 11. huhtikuuta 2015

Palasista koottua elämää

Neal Shusterman: UnWholly (Unwind-sarja 2)

Unwind-sarja on kahden lukemani osan perusteella erittäin koukuttavaa dystopiaa. Sarjaa ei ole suomennettu, eikä se ole täällä kovin tunnettu. Sen tähden kirjoitan sarjan loppuosista mahdolisimman spoilerivapaat jutut. Jotain pieniä juttuja voi olla mukana, mutta Jos Unwind-sarja on sinulle täysin uusi tuttavuus, niin pääset mukaan lukaisemalla mitä kirjoitin ensimmäisestä osasta.

ADVERTISEMENT
Does your child struggle in school? Study for hours but still can't seem to bring up those grades? You've tried tutoring, even changing schools, and still no results. How much longer will you make your child suffer?
The answer is: no more! Because we have the solution! Natural cognitive enhancement through NeuroWeaveTM.
Memory-specific NeuroWeaving is not same questionable mind enhancement drug or dangerous wet-wire chip. It's actual living brain tissue preprogrammed with the subject of your choice. Algebra, trigonometry, biology, physics - and more subjects are on the way!
Affordable financing is available, so don't wait for that next bad report card. Take action now! Call the NeuroWeave Institute today for your free quote. Our results are 100 percent guaranteed or your money back.
The NeuroWeave Institute: When education fails, we'll give you straight As!
Unwind oli kerrassaan mainio esittely tarinaa varten luodusta maailmasta ja UnWholly syventää sitä maailmaa. Läheskään kaikkea ei oltu paljastettu ja uskon että kahteen viimeiseen osaan riittää myös kerrottavaa. Ehdin luoda jonkinlaisia ennakkoajatuksia tähän jatko-osaan ja jouduin heittämään ne romukoppaan sillä kirjalija oli jälleen kerran minua ovelampi. Tarinaan tuli mukaan yllättävän monta uutta henkilöä jo tutun kolmikon rinnalle. Nämä hahmot ovat sen verran mielenkiintoisia ja eriskummalisia, joten viihdyin heidän(kin) matkassaan. Joku aiheutti ihmetystä ja toinen taas inhotusta, eikä kukaan jättänyt kylmäksi. Päähenkilötkin ehtivät kehittyä matkan varrella.

Henkilöhahmojen lisäksi sarjan vahvuus on sen yhteiskunnallis-moraalinen sanoma. Olisi niin helppoa tukea hajauttamista jos pääsisi ainoastaan hyödyntämään sitä, taustoista mitään tietämättä. Ja juuri ne taustat ja nurjat puolet tuodaan nyt entistä tarkemmin lukijan tietoon. Sitä on pakko kysyä itseltään kumpaa pelkäisi enemmän: mahdollista kaaosta vai järjestystä ihmishenkien kustannuksella? Kirjassa valinta on jo tehty.

Ja onneksi lukija voi tehdä sen valinnan, että lukee tämän sarjan. Luethan sinäkin?

ADVERTISEMENT
Do you have a troubled teen? Can't seem to fit in? Listless and angry? Often prone to fits of impulsive and sometimes dangerous behavior? Does your teen seem unable to stand living in his or her own skin? It could be more than simple teenage rebellion. Your child may be suffering from Biosystemic Disunification Disorder, or BDD.
Well, now there's hope!
Heaven Harvest Services has five-star youth camps throughout the nation that will take the angriest, most violent, and dysfunctional sufferers of BDD and carefully ease them into soothing divided state.
Call now for a free consultation - counselors are standing by!
Heaven Harvest Services. When you love them enough to let them go.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.