maanantai 15. syyskuuta 2014

Hurmaamaton huivi

Huh sentään! Jo juhannusta ennen aloitettu turkoosi huivi on viimeinkin valmis, kuvattu sekä lauantaina myös testikäytetty. Nättihän se on, mallikin yksinkertainen, mutta virkkaaminen oli yhtä tuskaa...
Novita Kevät 2013, suunnittelija Sisko Sälpäkivi. Lanka: Novita Säde. 
Lähikuva kuviosta.
Novita Säde on kohtuullisen säikeistä lankaa pienillä paljeteilla. Ehkä minulla oli käytössä liian pieni virkkuukoukku, tekniikka hakusessa tai hermot liian kireällä kun virkkaus meni väkertämiseksi. Koukku osui työhön huonosti ja repi mukanaan vääriä säikeitä. Paljetit tökkivät langan kulkua.

Olin varannut huiviin neljä kerää lankaa. Kolmannen kerän kohdalla päätin että tämä on nyt tässä, neljättä en enää virkkaa, otin siitä ainostaan hapsut. Huivista tuli suhteellisen lyhyt ja kuiten tarpeeksi pitkä ylettämään hyvin kaupan ympäri. Hopeisia paljetteja löytyy edelleen ympäri kämppää ja harkitsen vakavasti teenkö enää ikinä mitään paljettilangoista. En ainakaan virkkuutyötä.

Seuraavaksi haluan talvikäyttöön uudet lapaset, pipon ja kaulahuivin. Kutomalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen ällän ystävä, kiitos kommentistasi! :) Bloggeriin pukkaa niin paljon anonyymiä roskapostia, että jouduin sulkemaan kommenteista sen vaihtoehdon.